Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΝΤΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πώς είναι δυνατόν να υλοποιείται μυθολογικό πάρκο με θέμα τους 12 θεούς στην Ελασσόνα και τα Τέμπη και όχι στην Πιερία?

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
ΝΤΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πώς είναι δυνατόν να υλοποιείται μυθολογικό πάρκο με θέμα τους 12 θεούς στην Ελασσόνα και τα Τέμπη και όχι στην Πιερία?

Είναι πράγματι οξύμωρο το γεγονός πως ενώ η Πιερία έπρεπε  να πρωταγωνιστεί σε
τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αρκείται στο να παρακολουθεί άλλους νομούς γύρω της να προοδεύουν. Μια Πιερία που όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι από τις τελευταίες περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και από τις πρώτες σε ανεργία.

Μόνο στεναχώρια και λύπη μπορεί να προκαλεί η απώλεια της δημιουργίας ενός μυθολογικού πάρκου στην μπροστινή όψη του Ολύμπου. Δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές με τους κατοίκους της Λάρισας ούτε αντιπαλότητες, απεναντίας αξίζουν έπαινο οι άνθρωποι για την πρωτοβουλία τους αλλά δε μπορεί να μη γίνει αυστηρή κριτική στην περιφερειακή διοίκηση Πιερίας για αμέλεια στην διεκδίκηση μέσω ΕΣΠΑ ενός τέτοιου έργου.

Είναι ολοφάνερο στον οποιοδήποτε πως η Πιερία διαθέτει ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα  οδικά δίκτυα στην Ελλάδα, υψηλών προδιαγραφών σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, πρόσβαση σε λιμένες και είναι πολύ πιο κοντά στο αεροδρόμιο,  το λιμάνι και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Μια τέτοιου είδους επένδυση θα έδινε υψηλή προστιθέμενη αξία στον νομό μας, θα προσέφερε θέσεις εργασίας στην διψασμένη για δουλεία τοπική κοινωνία μας και θα προσέδιδε μια νέα πηγή εσόδων σε πλήθος επαγγελμάτων σχετικών με τον τουρισμό. Θα βοηθούσε επίσης τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων να διαθέτουν τα προϊόντα τους  χωρίς μεσάζοντες, απευθείας στους επισκέπτες, αποκομίζοντας έτσι περισσότερα έσοδα.

Ένα θεματικό, διαδραστικό μυθολογικό πάρκο με θεματολογία από την πολύ πλούσια μυθολογία μας, όπου ο επισκέπτης θα ζει ζωντανά μέσα από δραστηριότητες τον μύθο, θα μπορούσε να γίνει η ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος στην Πιερία χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε και τα υπόλοιπα τουριστικά θέρετρα του τόπου μας.

Ευελπιστούμε στην κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα τέτοιο έργο που θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν του νομού μας.

Ποιος άραγε επισκέπτης κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη δεν θα θέλε να ζήσει τον μύθο του κάτω από τις πλαγιές του Ολύμπου?

Εμείς πιστεύουμε πως όλοι θα θέλανε.


Ντινάκης Απόστολος
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό
Πολίτες Μπροστά της Νιόβης Παυλίδου με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Δημήτριο Μαυροειδή.