Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Βιογραφικό και θέσεις του υποψήφιου δημοτικός σύμβουλος Γιάννη Φάκα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Περίσταση Πιερίας. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Περίστασης  και από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης.
Σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε ενεργό συμμετοχή στον αντίστοιχο Φοιτητικό Σύλλογο όπου διετέλεσε πρόεδρος.  Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα, στην κατεύθυνση "Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα". Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα.
Διορίστηκε καθηγητής Πληροφορικής το 2004 στην Τρίπολη και από το 2005 έως το 2012 εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας σε διάφορους τομείς όπως : "τεχνική υποστήριξη, διαχείριση ιστοσελίδας του υπουργείου, τεχνική υποστήριξη στην αποστολή θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, διαχείριση έργων ΕΣΠΑ (προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδραστικών πινάκων, δορυφορικής σύνδεσης απομακρυσμένων σχολείων, αξιολόγησης λογισμικών) .
Την χρονιά 2012-2013 εργάστηκε στο Λύκειο Κορινού και  τον  Σεπτέμβριο του 2013 μετατάχθηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Πιερίας ως διοικητικός υπάλληλος κλάδου Πληροφορικής.
Είναι μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης και της Εφορείας Φωτογραφίας "Ίριδα" της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε, www.epe.org.gr) που αγωνίζεται για την ίδρυση του Επιμελητηρίου Πληροφορικής, την καθιέρωση Κρατικού Πιστοποιητικού Χρήσης Υπολογιστών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Πληροφορικής, την διαφάνεια και τις προδιαγραφές των έργων Πληροφορικής, την Πληροφορική Παιδεία κ.α..
Η ανάγκη για αλλαγή της κατάστασης στην πόλη μας τον κάνουν να ασχοληθεί σήμερα με τα δημοτικά δρώμενα με την παράταξη "Άλλος Δρόμος".
Υπέρμαχος της Διαφάνειας, της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην λήψη αποφάσεων, τον έλεγχο και την τιμωρία όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα.
 Πιστεύει ότι η δημοτική αρχή μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην οικονομική κρίση δημιουργώντας ένα Δίχτυ Προστασίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  υποστηρίζοντας τα δίκτυα αλληλεγγύης και τα κινήματα εθελοντών (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συλλογική Κουζίνα κ.α)
Υποστηρίζει την χρησιμοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για την επίτευξη της  αποτελεσματικότητας, της ανάπτυξης και της διαφάνειας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλες οι οικονομικές κινήσεις του Δήμου θα πρέπει να δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο κατά τρόπο ευκρινή ώστε κάθε δημότης να γνωρίζει που πάνε τα χρήματά του. Η συμμετοχικότητα και η δημοκρατική διαμόρφωση των αποφάσεων του Δήμου μπορεί να διευρυνθεί με την βοήθεια της ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Διάφορα πληροφοριακά συστήματα μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία, να εξοικονομηθούν πόροι και να προωθηθεί η διαφάνεια. Επίσης αναγκαίο είναι να ελεγχθούν όσα πληροφοριακά συστήματα έχουν πληρωθεί πανάκριβα, αλλά δεν έχουν παραδοθεί ή δεν λειτουργούν.
Θεωρεί ότι μπορεί να μειωθεί η ανεργία χρησιμοποιώντας την Κοινωνική Οικονομία με την δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών (παράδειγμα ο κοινωνικός συνεταιρισμός "Μούσες Πιερίων"). Επίσης μπορεί να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την αύξηση της απασχόλησης, με πλήρη όμως εργασιακά δικαιώματα  και όχι με μισθούς πείνας των 400 ευρώ.
Πιστεύει πως με την βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών μπορεί να αυξηθεί ο τουρισμός και να βοηθηθεί η τοπική ανάπτυξη. Η ιστοσελίδα του δήμου Κατερίνης μπορεί να γίνει ένας ψηφιακός κόμβος ενημέρωσης, προβολής και διαφήμισης της συνολικής επικράτειάς του όσο και των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών όλων των κλάδων της οικονομίας, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη και στην ανάδειξη της περιοχής με μηδενικό κόστος.
Σύνθημά του : "Αλλάζοντας την πόλη αλλάζουμε τις ζωές μας"