Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για τις επαναληπτικες εκλογες

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα
Η επικεφαλής της  Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και όλα τα μέλη και στελέχη της  χαιρετίζουμε  τους πολίτες της περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας που μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Δεσμευόμαστε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας έδωσαν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για να υπηρετήσουμε με προτάσεις και παρεμβάσεις, με ουσιαστική ριζοσπαστική αντιπολίτευση, τα συμφέροντα του τόπου,  των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.  Χαιρετίζουμε τους πολίτες που δεν επέλεξαν  μεν τον συνδυασμό μας αλλά  με αφορμή τον προεκλογικό μας αγώνα, ανοίξαμε μαζί τους διαύλους επικοινωνίας που θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Θα είμαστε μαζί τους μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προσπαθώντας να εκφράσουμε τα αιτήματα και τις αγωνίες τους.

Tο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στην Κεντρική Μακεδονία, δε μας αφήνει περιθώρια επιλογής για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογώνΌπως επισημαίναμε και προεκλογικά, οι δύο μνημονιακοί υποψήφιοι έχουν ταυτόσημες θέσεις, και έχουν ως πολιτική επιλογή τους την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών  της συγκυβέρνησης, με τις οποίες εμείς είμαστε σε πλήρη αντίθεση καιθα οξύνουν ακόμη περισσότερο τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην Κεντρική Μακεδονία.


Καλούμε τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, στην κάλπη των Ευρωεκλογών της 25ης Μάη, να καταδικάσουν με τον πιο σαφή τρόπο όλους εκείνους , κυβερνητικούς και μη, που ζητούν τη ψήφο τους  για να υλοποιήσουν τις επιταγές της τρόικας και του Μερκελικού ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, από τις οποίες πρέπει να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Καλούμε όλους όσους πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγοντας δρόμους για την ανατροπή στην Ελλάδα, για ριζική μεταστροφή της κατεύθυνσης της Ε.Ε. σε όφελος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και όχι του κεφαλαίου.