Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η περιοδεία της Νιόβη Παυλίδου στην Πέλλα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: “Αναγκαία η βελτίωση του οδικού δικτύου της Πέλλας”
Την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στο Νομό Πέλλας επισήμανε, κατά τη σημερινή της περιοδεία στην περιοχή, η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου. Σε
συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους των τεσσάρων δήμων του Νομού, Εδεσσας Δημ. Γιάννου, Πέλλας Γρ. Στάμκο, Σκύδρας Γ. Χοίδη και Αλμωπίας Δ. Πασόη, η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι, από την εμπειρία που αποκόμισε από την επίσκεψή της στην περιοχή, “είναι δεδομένο πως ένα σημαντικό “κομμάτι” της επερχόμενης χρηματοδότησης, μέσω ΕΣΠΑ, πρέπει να διοχετευθεί στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Πέλλας και στη σύνδεσή της με την Εγνατία Οδό”. Κι αυτό, γιατί οι καλύτερες υποδομές, θα συμβάλλουν, αποτελεσματικά και στην προώθηση της αγροτικής παραγωγής αφού θα είναι πιο εύκολη η ανεύρεση νέων εμπορευματικών δρόμων για την πώληση των προϊόντων τους.
Ο Νομός Πέλλας έχει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που, αν ενισχυθούν, θα καταστεί δυνατόν να δημιουργηθούν και βιώσιμες θέσεις εργασίας” είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου. “Σ' αυτό, όμως, που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να “σβήσουμε” τις περιφερειακές ανισότητες του παρελθόντος και να προωθήσουμε ένα μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να επεξεργασθούμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο με τα σημεία που θα ενώνουν την Περιφέρεια με τους δήμους”.
Εξάλλου οι δήμαρχοι, από την πλευρά τους, εκτός από την παρουσίαση των τοπικών τους προβλημάτων, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με την Περιφέρεια η οποία, όπως τονίσθηκε, δεν ήταν και η καλύτερη σ' όλο το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης και περαιτέρω προβολής των λουτρών της Αριδαίας και του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας καθώς ο ιστορικός και ιαματικός τουρισμός μπορεί να προσφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής.
Η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους αυτά συμπίπτουν με την αντίληψη του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” που προωθεί ένα ενιαίο τουριστικό “πακέτο” για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διείσδυση στις διεθνείς τουριστικές αγορές.
Στη συνέχεια η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου ανέπτυξε τις θέσεις, τις προτάσεις και τη φιλοσοφία του συνδυασμού στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.