Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Χρήστος Γιαννούλης: «Αξιοπρεπής ζωή για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
 Η ουσιαστική στήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους που δοκιμάζονται περαιτέρω στην περίοδο της κρίσης, αλλά και ο σχεδιασμός μιας ανοιχτής και προσπελάσιμης πόλης, αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος του δημοτικού
συνδυασμού «Άλλος Δρόμος».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» Δημήτρη Σολδάτο, τον διευθυντή του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης Λάζαρο Κασιάρο, παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σωματείου και εργαζομένων.
Ο κ. Γιαννούλης επεσήμανε ότι η βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας και η ολοκληρωμένη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα πρέπει να είναι ψηλά στην αξιακή ατζέντα κάθε δημοτικής διοίκησης, στο πλαίσιο της  ισότιμης αντιμετώπισης των δημοτών. «Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει εκτός από το να διεκδικεί από το κράτος τα απαραίτητα κονδύλια για τις προνοιακές δομές, συγχρόνως να στέκεται αρωγός στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, φροντίζοντας πρωτίστως για την ποιότητα της ζωής τους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης οφείλει, όσον αφορά στις δομές, να παρέχει την κατάλληλη και πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη στις προσπάθειες διεκδίκησης προγραμμάτων χρηματοδότησης, αλλά  και την τεχνογνωσία τεκμηρίωσης για την απορρόφηση χρημάτων που αφορούν στη διαβίωση, την κατάρτιση και ένταξη των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας.

Ο «Άλλος Δρόμος» δεσμεύεται ότι ως διοίκηση θα εφαρμόσει ένα ουσιαστικό πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία και θα σταθεί δίπλα στο αναπηρικό κίνημα στον αγώνα για αξιοπρέπεια.