Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Επιστολή καταγγελία Δημ Συμβούλου Κατερίνης Στέφανου Νατσιού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  Νατσιό Στέφανο
 ΝΑΤΣΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                                     Κατερίνη  7 Απριλίου 2014
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Δεν συζητά – δεν λύνει προβλήματα η Δημοτική Αρχή Κατερίνης

Ιδιόμορφη δικτατορική πρακτική  αποκλεισμού της Αντιπολίτευσης από τον πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, οι φορείς και οι πολίτες δεν έχουν λόγο και δεν εισακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Γραπτά αιτήματα για προβλήματα που ταλανίζουν περιοχές του Δήμου Κατερίνης, επαγγελματίες που αγωνιούν και θέτουν ερωτήματα, έχουν τεθεί στο περιθώριο και δεν «ιδρώνει το αυτί» της Δημοτικής Αρχής Κατερίνης. Ούτε ακούει, ούτε συζητά και πολύ περισσότερο δεν απαντά και δεν δίνει λύσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Νατσιός έθεσε τέσσερα ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθούν και να απαντηθούν από τον Δήμαρχο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Λεμονόπουλος, εφαρμόζοντας κατ’ εξακολούθηση μια ιδιόμορφη δικτατορία αποκλεισμού κάθε φωνής που διεκδικεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, για μια ακόμη φορά, δεν έδωσε το λόγο και έτσι ούτε ακούστηκαν, ούτε συζητήθηκαν, ούτε υπήρξε ενδιαφέρον από την πλειοψηφία και τον Δήμαρχο να δώσει απάντηση και να δρομολογήσει λύσεις.

Τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στ. Νατσιός αφορούν:

  1. Η εγκατάλειψη της Παραλίας
Θέματα που τέθηκαν προς τον Δήμαρχο Κατερίνης, αλλά δεν επιλύθηκε κανένα από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας και την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας. Αιτήματα που δόθηκαν εγγράφως στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού από 27-12-2010!!! Για τα οποία όμως αδιαφορεί η Δημοτική Αρχή. Η Παραλία, πρώτος τουριστικός προορισμός, αν και θα πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης θα χάσει ακόμη μια τουριστική περίοδο εξαιτίας της αδιαφορίας του Δημάρχου και των συνεργατών του.

  1. Αρδευτικά – Υδρονομείς
Η καλλιεργητική περίοδος ξεκινά, αλλά τα αρδευτικά δίκτυα έμειναν χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές, απώλεια πολύτιμου νερού, ενώ δεν έχουν επισκευαστεί χαλασμένες βάνες, βλάβες σε δίκτυα. Αν και η αρδευτική περίοδος είναι κοντά δεν έχει επισπευσθεί η διαδικασία πρόσληψης των υδρονομέων. Πως θα αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους φέτος οι αγρότες;

  1. Αμμοχάλικα Πέλεκα
Ανάλογο με την άρδευση και το πρόβλημα έγκαιρης συντήρησης και επισκευής των αγροτικών δρόμων για να φτάσουν χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια οι αγρότες στα χωράφια τους. Η εργολαβία που ανατέθηκε με βάση την μελέτη 70/2012 (έργο «Αμμοληψία στο ρέμα Πέλεκας (Νότια του Τ.Δ. Αρωνά) θέση από διατομή 41 έως διατομή Κ23» προϋπολογισμού 73.800 ευρώ) εκτελέστηκε και πληρώθηκε (;) χωρίς όμως να εφαρμοστεί η μελέτη. Έχουν συγκεντρωθεί αμμοχάλικα χωρίς να περαστούν από το χοντρό κόσκινο με αποτέλεσμα όταν στρωθούν στους αγροτικούς δρόμους, αυτοί θα γεμίσουν με μεγάλες κροκάλες. Αντί δηλαδή να αποκατασταθεί η βατότητα των αγροτικών δρόμων τα αυτοκίνητα θα κινδυνεύουν να καταστραφούν, ενώ ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων και οι αγρότες θα υποχρεώνονται να απομακρύνουν τις πέτρες από τα χωράφια τους.

  1. Περιφερειακή Τάφρος
Το μόνιμο πρόβλημα της μόλυνσης στην περιφερειακή τάφρο παραμένει και οξύνεται. Ήδη με τις εργασίες της περιφερειακής οδού πάνω στην περιφερειακή τάφρο αποκαλύπτεται όλη η χαβούζα και προμηνύεται ένα «ευωδιαστό» καλοκαίρι για όσους έχουν την ατυχία να κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ζωής. Φυσικά η μόλυνση του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα δεν απασχολεί και δεν ευαισθητοποιεί κανέναν. Ούτε τη Δημοτική Αρχή, ούτε την Περιφερειακή Ενότητα.
Άλλωστε η προηγούμενη καταγγελία του κ. Νατσιού έγινε μπαλάκι αποποίησης ευθυνών μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και αρμοδίων υπηρεσιών

Οι πολίτες της Κατερίνης καλούνται να επιλέξουν τις νέες αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κοιτώντας γύρω τους στη γειτονιά τους, στο χωριό τους, στο χωράφι τους, βλέπουν και μπορούν να διαπιστώσουν εύκολα την απουσία της Δημοτικής Αρχής. 

                                                                                        Νατσιός Στέφανος