Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αιγίνιο Πιερίας: Μια μικρή κοινωνία με ένα μεγάλο αθλητικό επίτευγμα - Γράφει ο καθηγητής Αθανάσιος Τερζής

Ευχαριστούμε πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αθλητική οικογένεια Αιγινίου & Αθανάσιο Τερζή
Αιγίνιο Πιερίας
Μια μικρή κοινωνία με ένα μεγάλο αθλητικό επίτευγμα
                  Δεν είναι  ένα μικρό γαλατικό χωριό που κατόρθωσε να αντισταθεί στους Ρωμαίους. Είναι μια μικρή κωμόπολη, η οποία  για να μπορέσει να  αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και να θωρακίσει την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους με αξίες και ιδανικά, έχει αναπτύξει τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο και με μαζική συμμετοχή. Αναφερόμαστε στο Αιγίνιο Πιερίας, το οποίο στην απογραφή του 2011 αριθμούσε 5788 Κατοίκους. Παρά το μικρό του αριθμητικά μέγεθος διατηρεί:
Ομάδα Βόλεϊ στην Volleyleague Ανδρών (Α΄ εθνική κατηγορία), για δεύτερη αγωνιστική χρονιά.
Ομάδα Ποδοσφαίρου στη Football League (Β΄ εθνική κατηγορία).
Ομάδα Μπάσκετ που αγωνίζεται στην  Α΄ΕΚΑΣΚΕΜ ανδρών με πέρασμα από τη Β΄ Εθνική την περίοδο 2005/06 και στις άλλες μεγάλες κατηγορίες.
Ορειβατικό σύλλογο με αγωνιστικά τμήματα και επιτυχίες στην τεχνική αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι.
Τα παραπάνω αθλητικά επιτεύγματα κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να είναι. Έχουν την απαρχή τους στην αθλητική ιστορία αυτού του τόπου, στην πίστη των κατοίκων στα ιδανικά που διαχέει ο αθλητισμός στην κοινωνία και  στη στήριξη που παρέχουν ανιδιοτελώς όλοι οι συντελεστές(διοικήσεις ομάδων, χορηγοί, γονείς και παιδιά, φίλαθλοι και τοπική αυτοδιοίκηση).
Ο λόγος που γράφεται αυτή η επιστολή από τα μέλη της αθλητικής οικογένειας του Αιγινίου είναι συγκεκριμένος. Εμείς εδώ στον τόπο μας διαπιστώνουμε καθημερινά  τη μεγάλη προσφορά του αθλητισμού στη νεολαία και κατ’ επέκταση σε όλη την κοινωνία.  Θα θέλαμε λοιπόν  με τη συνδρομή των μέσων ενημέρωσης  αυτή η σημαντική θετική επίδραση του αθλητισμού να διαχυθεί όσο γίνεται περισσότερο, μιας και από αρχαιοτάτων χρόνων όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των κοινωνιών. Για τον παραπάνω λόγω και πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας συμβάλουν καθοριστικά όταν προβάλουν ανάλογες προσπάθειες, σας  παραθέτουμε στα επισυναπτόμενα αρχεία, την ιστορική διαδρομή και την τρέχουσα  εικόνα όλων των αθλητικών τμημάτων του τόπου μας.
Δεν είμαστε το γαλατικό χωριό που αντιστάθηκε στους Ρωμαίους. Είμαστε, ίσως, το Γαλατικό χωριό του Αθλητισμού. 


Δικό μας σχόλιο
Η παραπάνω θέση είναι όλης της αθλητικής οικογένειας του Αιγινίου και συντάχθηκε από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Τερζή Αθανάσιο τον οποίο και συγχαίρουμε θερμά για το καταπληκτικό αφιέρωμα που συνέταξε και ακολουθεί παρακάτω χωριστά ανά σύλλογο

ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ




Π.Α.Ε. Αιγινιακός
Το καμάρι της Πιερίας 



Α.Ο.Κ.  ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Τίτλος: Μεγάλη ιστορία-βλέμμα στο μέλλον 



Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου