Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου(Φωτογραφίες)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε τον νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κο Γεώργιο, στα διόδια του Αιγινίου. Η κα Μαυρίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος,
Δημήτρης Τσιμήτρης, καλωσόρισαν τον νέο Μητροπολίτη στην Πιερία. Στις 11:00 π.μ. η Αντιπεριφερειάρχης και ο Μητροπολίτης υποδέχτηκαν στα διόδια του Αιγινίου τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο Β'.

Οι αποστολές κατέφτασαν στην Πλατεία Ηρώων στο κέντρο της Κατερίνης στις 11:30 π.μ.. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, η στρατιωτική ηγεσία, οι βουλευτές Πιερίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αλλά και εκπρόσωποι του κλήρου, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη. Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Λαρίσης, κ. Ιγνάτιος, παρέδωσε στον νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την ποιμαντορική ράβδο.

Αμέσως μετά, το Μητροπολίτη Γεώργιο, καλωσόρισε στην Κατερίνη ο Δήμαρχος της πόλης, Σάββας Χιονίδης. Στην αντιφώνησή του ο νέος Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε: "Από τις πρώτες στιγμές της εκλογής μου, ως Ποιμενάρχης της ιστορικής αυτής Μητροπόλεως, έγινα αποδέκτης των εκδηλώσεων ενθουσιασμού και σεβασμού όλων σας, αρχόντων και λαού, προς το ταπεινό μου πρόσωπο. Και οι εκδηλώσεις αυτές, όπως φαίνεται και από τη σημερινή υποδοχή, είναι τόσο θερμές που δίνουν την αίσθηση ότι με γνωρίζατε εκ των προτέρων."

Στη συνέχεια κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης για την τελετή ενθρόνισης. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Διαυλείας, κ. Γαβριήλ, διάβασε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης, κ. Γεωργίου, κι αμέσως μετά τελέσθηκε η Ενθρόνιση. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, στην προσφώνηση της προς τον νέο Μητροπολίτη ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η κοινωνία της Πιερίας, μετά την ποιμαντορική απουσία του άξιου γέροντά της Αγαθονίκου, που επί τρεις δεκαετίες διακονούσε θεόπνευστα αυτόν τον τόπο, αναζητά και βρίσκει στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, έναν πνευματικό ηγέτη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αντλεί την έμπνευση και τη δύναμή του από την αγάπη που μακροθυμεί, χρηστεύεται και τα πάντα στέγει και υπομένει”. Στο τέλος της ομιλίας της, η κα Μαυρίδου υποσχέθηκε στον νέο Μητροπολίτη, μέσα από τον θεσμικό ρόλο τον οποίο του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και αναγνώρισε η Ελληνική Πολιτεία, καθώς και η πάνδημος κοσμοσυρροή δηλωτική παρουσία στέρεας διαπίστευσης και αμφίδρομης υπόσχεσης συσπειρωμένοι ιερείς και λαϊκοί, γύρω από το νέο ποιμένα, πως θα συμπορευθούν μαζί προς την κατεύθυνση της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της Πιερίας.


Προς επισφράγιση αυτής υπόσχεσης από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και δια χειρός του Περιφερειάρχη Κ. Μ., Απόστολου Τζιτζικώστα, προσεφέρθη στο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το εγκόλπιο – ενθύμιο της τελετής της ενθρόνισής του, στο οποίο απεικονίζεται η Θεοτόκος η Θαλασσινή.