Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η εκδήλωση για τα 50χρονα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ευγενία
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Δίου-Ολύμπου για τον εορτασμό των 50 χρόνων
λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου, το απόγευμα της Δευτέρας 7/4/2014 παρευρεθήκαμε αρκετοί λάτρεις των τεχνών και φίλοι των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου περιστοιχισμένοι από αρμονία !
Μετά την εισαγωγή της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Σ.Ζούνζουρα και τον χαιρετισμό του Δημάρχου κου Γ.Παπαθανασίου, ο ιστορικός κος Σ.Μασταγκάς στην ομιλία του πραγματοποίησε μια αναδρομή στο παρελθόν κι έφτασε μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κα Κατερίνα Μυλωνέρου.
Στη συνέχεια ο γραφίστας και ποιητής κος Θάνος Κόσυβας παρουσίασε το τρίπτυχο "Πινακοθήκη των Μύθων" που αποτελείται από τη ζωγραφική της κας Χρύσας Μπαρτζόκα, τη μουσική του μαέστρου και Δ/ντού του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κου Μπάμπη Ναβροζίδη και την ποίηση της κας Μίνας Παπανικολάου που μελωποιήθηκε.
Ο συγγραφέας κος Θανάσης Μπίντας αναφέρθηκε στην πνευματική καλλιέργεια  που επιτελείται μέσω των τεχνών που τείνει να φτάσει το Θείο.
Η εκδήλωση διανθίστηκε από τη μουσική του κου Ναβροζίδη με το γιο του στο κλαρινέτο και τις φωνές των παιδιών που συνόδευαν