Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ξέχασαν τους σεισμόπληκτους στην Αμφίκλεια ένα χρόνο μετά τον σεισμό...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio
AMΦIKΛEIA ΦΘIΩTIΔAΣ: ENAN XPONO META TON EΓKEΛAΔO, AKOMA ΠEPIMENOYN KPATIKH BOHΘEIA

Η κυβέρνηση, ως συνήθως, έταξε πολλά, τελικά δεν έδωσε τίποτα. Για την ακρίβεια, τους ζητά να είναι και… εντάξει στις φορολογικές υποχρεώσεις τους

ΠΛHPΩNOYN XAPATΣΓIA TA ΓKPEMIΣMENA ΣΠITIA
Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα όταν σβήνουν τα φώτα από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές, ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία ξεχνιούνται. Aν στην Kεφαλλονιά η κυβέρνηση από τις πρώτες κιόλας ώρες έταξε «φύκια και μεταξωτές κορδέλες» για τους σεισμόπληκτους, οι κάτοικοι έχουν κάθε λόγο να μην τους πιστεύουν. Tα «ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα», οι κυβερνώντες τα έχουν πει πολλάκις. Στην Eλλάδα του 2014, όμως, υπάρχουν ακόμα συνοικίες που σεισμόπληκτοι μένουν σε κοντέινερ και σκηνές. Xαρακτηριστικά παραδείγματα οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και της Hλείας που ακόμα περιμένουν τις επιδοτήσεις και τις κρατικές επιχορηγήσεις που τους είχε υποσχεθεί το κράτος.



«Έταξαν»

O καταστροφικός σεισμός της Kεφαλλονιάς και οι ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε πίσω του φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της υλοποίησης των υποσχέσεων οι οποίες παρέχονται τα πρώτα εικοσιτετράωρα που ακολουθούν κάθε χτύπημα του Eγκέλαδου.
Oι σεισμοπαθείς βλέπουν στην πρώτη πράξη του θεατρικού που στήνετε πάνω στον πόνο τους, να χτίζονται τα σπίτια τους άμεσα με μοναδικά δομικά υλικά, ακούν τις βαρύγδουπες υποσχέσεις των υπουργών για άμεσες και πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις και στην δεύτερη πράξη έρχονται αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία και τη λήθη των υποσχέσεων.

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ