Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Νιόβη Παυλίδου: “Παράδειγμα επαγγελματικής διεξόδου οι γυναίκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου”

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραδοσιακών προϊόντων Αγίου Αντωνίου επισκέφθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου. Η κα Παυλίδου συνομίλησε με τις γυναίκες του Συνεταιρισμού, δοκίμασε τα ξεχωριστά προϊόντα τους ενώ ενημερώθηκε για
τις δραστηριότητες του Συλλόγου που, φέτος, κλείνει 15 χρόνια ζωής.
Ο Συνεταιρισμός δημιουργήθηκε το 1999, με πρωτοβουλία της πρεσβυτέρας Δέσποινας Ιωαννίδου, η οποία θέλησε να δώσει μία επαγγελματική προοπτική στις αγρότισσες του χωριού. Η προσπάθεια έγινε μεθοδευμένα και γρήγορα απέδωσε καρπούς. Οι χειροποίητες πίτες των γυναικών του Αγίου Αντωνίου, που στηρίχθηκαν σε παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων τους, τα ζυμαρικά τους, τα γλυκά του κουταλιού, οι σπιτικές μαρμελάδες τους βρέθηκαν στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, μέσω των on line παραγγελιών, κατάφεραν να φθάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, ενώ υπήρξαν και κάποιες παραγγελίες από Κίνα και Σουηδία.
Με χρηματοδότηση από προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου και γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και με ίδια κεφάλαια, βελτίωσαν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους ενώ φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα καφεγλυκοπωλείο, λίγο έξω από το χωριό, στον παλιό ορεινό δρόμο προς Χαλκιδική.
Η υποψήφια περιφεριάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής στον Άγιο Αντώνιο και στο καφεγλυκοπωλείο, τόνισε: “Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός του Αγίου Αντωνίου αποτελεί παράδειγμα επαγγελματικής διεξόδου για τις γυναίκες της υπαίθρου. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς γυναίκες που αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να προωθούν, με τέτοιον επαγγελματισμό, την παράδοση του τόπου τους, ενισχύοντας παράλληλα το οικογενειακό τους εισόδημα. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να υποστηριχθούν από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση ώστε, στο μέλλον, να βρουν και άλλους μιμητές”.
Νωρίτερα η κα Παυλίδου πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημαρχείο Θέρμης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν τη σχέση περιφέρειας και δήμων ενώ εστίασαν στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.