Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των δημοτών μας στην προεκλογική εκδήλωση στο Κίτρος του υποψηφίου Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ.Δημήτρη Ζαφείρη και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων - στελεχών

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου και ενημέρωσης Δ.Ζαφείρη
 Ο Δημήτρης Ζαφείρης,  τόνισε : «Η εκκίνηση της νέας διοίκησης πρέπει να είναι άμεση και απολύτως αποτελεσματική. Πρέπει να συνοδεύεται από τη γνώση των προβλημάτων, τη γνώση των μηχανισμών λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, τη
γνώση  των μηχανισμών λειτουργίας των ευρωπαϊκών  κονδυλίων. 
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε την ανεξάρτητη ταυτότητα  της παράταξης του, τονίζοντας την αναγκαιότητα αυτής της επιλογής: «Εμείς δεν ξεκινάμε ως αρεστοί κάποιου κομματικού μηχανισμού γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι το άθροισμα των κομματικών δυνάμεων, αλλά ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων της κοινωνίας. Εμείς δεν ξεκινάμε με στηρίξεις από κόμματα γιατί πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι το μακρύ χέρι κανενός κόμματος στην τοπική κοινωνία, αντίθετα η δημοτική αρχή είναι η προέκταση της  ίδιας της τοπικής κοινωνίας στη διοίκηση του Δήμου».
Σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στη νέα φιλοσοφία διοίκησης που πρέπει να υπάρξει στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση είναι ανάγκη πια να αναπτύξει μια καινούρια φιλοσοφία η οποία επιβάλλεται να αντιμετωπίζει όλες τις διοικητικές μονάδες σαν ισότιμα μέλη και τους πολίτες τους σαν ισότιμους πολίτες. Ταυτόχρονα σήμερα υπάρχει η ανάγκη να περάσουμε σε ένα μοντέλο αποκεντρωμένης διοίκησης με ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες στα θεσμικά όργανα και με ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου το έργο να είναι μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και βεβαίως να απαντά στις ανάγκες της κάθε μονάδας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς καθυστερήσεις και υστερήσεις».
Ο Δημήτρης Ζαφείρης διεξοδικά ανέλυσε το όραμά της παράταξης για το Δήμο τονίζοντας ότι η επόμενη δημοτική αρχή μέσα σε αυτήν την πολύ κρίσιμη οικονομική  συγκυρία πρέπει να έχει δύο στρατηγικούς πυλώνες εργασίας: «την ανάπτυξη με επίκεντρο τις ανάγκες των δημοτών και την κοινωνική αλληλεγγύη με έμφαση στις κοινωνικές δομές και τα δίκτυα προστασίας των πολιτών».
Τέλος ο κ. Ζαφείρης κάλεσε όλους  όσους αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση σαν επιταχυντή εξελίξεων και όχι σαν βαρίδι παλαιών νοοτροπιών, όσους θέλουν δημοτική αρχή ακηδεμόνευτη και όχι κομματικό θύλακα προώθησης συμφερόντων, όσους δεν αναθέτουν απλά μια εντολή διοίκησης, αλλά ελέγχουν καθημερινά και συναποφασίζουν για το κοινό μέλλον, σε κοινό αγώνα προκειμένου τα επόμενα 5 χρόνια να είναι χρόνια κερδισμένα για το Δήμο, χρόνια οργανωμένης δουλειάς, χρόνια κατακτήσεων, χρόνια αλληλεγγύης, χρόνια προόδου και εξέλιξης.