Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από το τριήμερο στην Κέρκυρα των παλαιμάχων επίλεκτων Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Παλαίμαχοι Επίλεκτοι Πιερίας
Στην Κέρκυρα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι Παλαίμαχοι Επίλεκτοι Πιερίας 
"Kούλουμα" στο νησί των Φαιάκων
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ 1-2

Κρατώντας την παράδοση η ομάδα των Παλαιμάχων Επιλέκτων Πιερίας διοργάνωσε τριήμερη
εκδρομή στην Κέρκυρα συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου και έδωσε φιλικό παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων με τους Βετεράνους της Λευκίμμης.
Η αποστολή αναχώρησε ξημερώματα του Σαββάτου και μετείχαν οι παίκτες συν γυναιξί και τέκνοις αλλά και αρκετοί φίλοι με το γκρουπ να φτάνει τους 50 εκδρομείς.
Στην απόβασή τους από την Ηγουμενίτσα τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων που τους ξενάγησε στην όμορφη Λευκίμμη που είναι καθαρά παραλιακό θέρετρο με 7000 κατοίκους.
Οι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι Πιερίας πήγαν στην Κέρκυρα με γεμάτα χέρια και πρόσφεραν μια σακούλα με αναμνηστικά δώρα, που περιείχε κρασί και παραδοσιακό τσίπουρο της Πιερίας.
Οι αρχηγοί των ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά λάβαρα και το παιχνίδι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή.
Έγινε ένας ωραίος φιλικός αγώνας και οι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι Πιερίας επικράτησαν με 2-1 τέρματα παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ.
Στο 32΄ ο Κουλούρης έκανε το 1-0 για τους Βετεράνους της Λευκίμμης.
Στο 58΄ο Κονιανής ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 67΄ ο Κονιανής έδωσε το προβάδισμα στους Παλαίμαχους Πιερίας γράφοντας το τελικό 1-2.
Με τη λήξη του αγώνα ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Λευκίμμης Γιάννης Μακαντάνης παρέθεσε δείπνο σε ταβέρνα της περιοχής με ζωντανή μουσική ευχαριστώντας την αποστολή των Βετεράνων Επιλέκτων της Πιερίας.
Υποσχέθηκε μάλιστα θα έρθουν στην Πιερία για τη ρεβάνς και παρέδωσε στον πρόεδρο Επιλέκτων Πιερίας Γιώργο Τόλιο, ένα καλάθι που περιείχε τα φημισμένα ποτά και γλυκά της Κέρκυρας με βάση το Κουμ κουάτ.
Η αποστολή των Παλαιμάχων Επιλέκτων Πιερίας έδωσε αναμνητική πλακέτα στο Γιάννη Μακαντάνη και όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής Γ. Τόλιος στην Πιερία θα ανταποδώσουμε με άψογη φιλοξενία.
Την επόμενη μέρα του παιχνιδιού έγινε ξενάγηση της αποστολής στο μουσείο Αχίλλειο (παλάτι της Σίσης) και  στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του θαυματουργού.
Παρακολούθησαν τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού της Κέρκυρας σε μια εκδρομή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Μάρτης, Γιόγκας, Καβακίδης ΕΠΣ Κέρκυρας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Μπάτης, Μακαντάνης Β., Βλάσης Τ., Παντελίδης, Βλάσης Σπ., Βλάσης Χ., Κάντας Β., Κουλούρης Αλ., Κουλούρης Σπ., Βάρελης, Καββαδίας, Μακαντάνης Γ., Μήτσουλης, Κάντας Σπ., Καρύδης, Μοναστηριώτης, Σαμοϊλης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ
Παπαδημητρίου, Αβραάμ Α., Τσικολάτας, Ιτσιος, Αβραμίδης, Τζιώκας, Καλεμκερίδης, Τζιώκας Ηλ., Πεϊδης, Αβραάμ Θ., Κονιανής, Γιαμούζης, Πούρικας, Λεμονίδης.