Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Άλλος δρόμος για τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Τον ορεινό οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, τη Λόκοβη, επισκέφθηκε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού
«Άλλος Δρόμος», Χρήστος Γιαννούλης.

Συζητώντας με τους κατοίκους και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης της ορεινής  Πιερίας και της αξιοποίησης των οικισμών με φυσική και ιστορική ταυτότητα, ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα που θα τους καταστήσουν ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς.
Οι ορεινοί παραδοσιακοί οικισμοί του Δήμου Κατερίνης έχουν αφεθεί στην τύχη τους,  εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και η Λόκοβη πλήρως παραμελημένη, συντηρείται χάρη στη φροντίδα των ανθρώπων που κατάγονται από την περιοχή.

« Χωριά όπως η Λόκοβη μπορούν να κάνουν διάσημο το Δήμο και την Πιερία. Είναι άδικο μια τέτοια περιοχή να στερείται τις απαραίτητες υποδομές και οι κάτοικοι να βιώνουν μία υποβαθμισμένη καθημερινότητα, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες», επεσήμανε ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος χαρακτήρισε εγκληματική την απουσία της διοίκησης.
Σημείωσε επίσης, πως η συνεργασία των κατοίκων από την επομένη των εκλογών δεν είναι απλώς απαραίτητη αλλά και η βάση μιας προσπάθειας που θα οδηγήσει στην αλλαγή και την αξιοποίηση μιας τόσο προικισμένης περιοχής.