Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι «μυστηριώδεις» τεράστιες σφαιρικές πέτρες της Κόστα Ρίκα

Με διάμετρο που ποικίλει από λίγα εκατοστά μέχρι και 2 μέτρα και βάρος που αγγίζει ακόμα και τους 15 τόνους, μια συλλογή από 200 πέτρινες σφαίρες εντοπίστηκαν στην Κόστα Ρίκα.
Οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι οι σφαίρες έγιναν κάπου μεταξύ 1500-500 π.Χ. από πολιτισμό που έχει εξαφανιστεί πλέον, με τους μύθους και τους θρύλους που συνοδεύουν την ύπαρξή τους να είναι πραγματικά ανεξάντλητοι:
οι σφαίρες είναι έτσι από ερείπια της Ατλαντίδας μέχρι και η αδιάσειστη απόδειξη ότι οι ντόπιοι διέθεταν μαγικό φίλτρο που μαλάκωνε τον βράχο!

Επιστημονικά μιλώντας, δεν ξέρουμε τίποτα για τον σκοπό της ύπαρξής τους...


Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως η καλλιέργεια της μπανάνας θα μπορούσε να συνδέεται με αυτές τις τεράστιες μάζες που ανακαλύφθηκαν πριν από 84 χρόνια; Την απάντηση στην σύγχυση αυτή «δίνουν» οι εργαζόμενοι μίας εταιρίας που καλλιεργούσε φρούτα σε δασικές περιοχές.

Το 1930, η United Fruit Company, για τις ανάγκες καλλιέργειας του περίφημου φρούτου, δεν δίστασε να αποψιλώσει ολόκληρη την ζούγκλα της Κόστα Ρίκα. Κατά την διάρκεια του έργου, οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτα πρωτοφανές θέαμα, τις εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους πέτρες.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

aneksigita-fainomena.blogspot.gr