Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΜΑΘ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (8-9/03/2014) πραγματοποίησε το Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου κατηγορίας Παίδων, Γυναικών-Νεανίδων, Ανδρών-Εφήβων και Μάστερς, στον Κολινδρό Πιερίας.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν παρά την αναστολή δραστηριότητας την οποία
εξήγγειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, χάρις στις προσπάθειες της νέας Διοίκησης που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να βρει χορηγούς και  εθελοντές,  για την κάλυψη των αγώνων.
124 ποδηλάτες από τα σωματεία : ΑΡΗΣ, ΑΣΣΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ΒΑΟ, ΒΕΛΟΣ,  ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ , ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΟΚ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ,  ΡΗΣΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΣΙΘΩΝ, ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ έδωσαν το παρόν στην εκκίνηση των αγώνων.
Συγκεκριμένα το Σάββατο οι κατηγορίες των Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων και  Μάστερς με εκκίνηση στις 13:00 και 15:00 το μεσημέρι αντίστοιχα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια διαδρομή που χαρακτηριζόταν από ποικιλία τερέν, καθώς παρουσίαζε συνεχή ανεβοκατεβάσματα στα 53 χλμ. της διάρκειάς της. «Κολινδρός – Καστανιά – Ρυάκια – Μικρή Μηλιά – Παλαιοστάνη – Αλώνια – Σφενδάμη – Π. Ελευθεροχώρι – Καταχάς – Κολινδρός».
Πολύ καλή εμφάνιση του Α.Σ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ που επικράτησε στις κατηγορίες Παίδων με τον Λινάρδο Νικόλαο και στις Γυναίκες  με την πάντα ετοιμοπόλεμη Πλεσιώτη Δήμητρα.
Ενώ στον αγώνα των Masters που πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική κούρσα , που περιλάμβανε πάθος, δύναμη, τακτικές και κόντρες, επικράτησε ο παλιός Πρωταθλητής του αθλήματος Κώστας Μαυρίδης (ΒΕΛΟΣ) με δεύτερο τον Σταύρο Παπαδόπουλο (ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ) και τρίτο τον Λευθέρη Γεωργαλά (ΑΡΗΣ) , όλοι στην κατηγορία 40+.
Την Κυριακή στις 10:30 Άνδρες και Έφηβοι αθλητές σε μια διαδρομή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δίπλα στον Αλιάκμονα, διεκδίκησαν με πάθος την νίκη καλύπτοντας την διαδρομή  των 85 χλμ. «Κολινδρός – Νεόκαστρο – Μελίκη – Παλατίτσια – διαστ. Βεργίνας – Υδροηλεκτρικός Σταθμός Σφηκιάς (αναστροφή) – επιστροφή δια της ιδίας οδού – Κολινδρός» σε χρόνο 2 ώρες και 17 λεπτά.  
Από πολύ νωρίς αποσπάσθηκαν τρεις αθλητές Χρήστος Κηπουρός (1000 Δένδρα) , Χρήστος Τζούμας (ΠΑΟΚ) και Χρήστος Δεληδημητρίου (ΒΕΛΟΣ) οι οποίοι με συνεχείς αλλαγές διατήρησαν την διαφορά στα 3΄ και ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους στην τελευταία ανηφόρα , κατακτώντας τις τρείς πρώτες θέσεις , με τη σειρά που αναφέρθηκαν. Στο 2ο group που ακολουθούσε ο μεγάλος όγκος των αθλητών δεν υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες να τους κυνηγήσουν, καθώς τα σωματεία των προπορευόμενων για λόγους τακτικής δεν συμμετείχαν ενεργά στην καταδίωξη. Μόνο ο Δημήτρης Χασαπίδης, ο οποίος είχε και πτώση, με δυνατό demmarrage και εξαιρετική προσπάθεια, κατάφερε να αποσπασθεί και να τερματίσει τελικάστην 4η θέση , ακολουθούμενος από τον συναθλητή του Αλέξανδρο Ιορδανίδη. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουρμπέτης που επανήλθε δυναμικά στην ενεργό δράση (ΒΕΛΟΣ). Στην εφηβική κατηγορία οι νικητές του αγώνα ξεχώρισαν στο τελευταίο ανηφορικό τμήμα της διαδρομής όπου επικράτησαν στις δυο πρώτες θέσεις οι αθλητές του ποδηλάτη Πάσχος Σταύρος και Τερζής Δημήτριος αντίστοιχα με τρίτο τον αθλητή του ΒΑΟ, Μπουκουβάλα Παναγιώτη.
Παράλληλα με το Πρωτάθλημα, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δίπλα στο χώρο εκκίνησης, η Ένωση σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού πραγματοποίησε   αγώνες Open Δεξιοτεχνίας mountain στις κατηγορίες Μίνι μεγάλα-μικρά και Παμπαίδες.
Oι αγώνες αυτοί έγιναν σε δύο φάσεις, τους προκριματικούς και τους τελικούς όπου νικητής ήταν αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο στον τελικό και κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Στα Μίνι μικρά χρυσό μετάλλιο πήραν λόγω ισοβαθμίας οι: Γκόκσης Χρήστος, Ντέρος Κων/νος, Τρατσέλας Βασίλης και στα κορίτσια η Καπετανίδου Σοφία.
Στα Μίνι μεγάλα: χρυσό Γεωργιάδης Νίκος, αργυρό Ζολώτας Κώστας, χάλκινο Τσαμπουρδής Σταύρος και στα κορίτσια χρυσό η Μπεγιάζη Όλγα και αργυρό η Σκευαράκη Ευαγγελία.
Στους Παμπαίδες: τα χρυσά πήραν Λαφτσίδης Νίκος και Πασχαλίδης Γιώργος, το χάλκινο ο Σκευαράκης Αλέξης και στα κορίτσια χρυσό η Πασχαλάκη Ειρήνη.
Τους αγώνες αυτούς επιμελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Θωμάς Μήττας

Πρωταθλητές Δρόμου Αντοχής για το 2014 αναδείχθηκαν:
Παίδες 1ος Λινάρδος Νικόλαος - Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 2ος Χασιώτης Αιμίλιος - ΠΑΟΚ, 3ος Γκουλιαμτζής Σίμος - ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Γυναίκες-Νεάνιδες 1η Πλεσιώτη Δήμητρα 2η Βάσσου Ειρήνη - Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 3η Ακριτίδου Μαρίνα – ΣΙΘΩΝ
Έφηβοι 1ος Πάσχος Σταύρος, 2ος Τερζής Δημήτριος – Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 3ος Μπουκουβάλας Παν.-ΒΑΟ
Άνδρες 1ος Κηπουρός Χρήστος – ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 2ος Τζούμας Χρήστος – ΠΑΟΚ, 3ος Δεληδημητρίου Χρήστος – ΒΕΛΟΣ
Μάστερς  1ος Μαυρίδης Κων/νος – ΠΟ ΒΕΛΟΣ, 2ος Παπαδόπουλος Σταύρος – ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, 3ος Γεωργαλάς Ελευθέριος – ΑΡΗΣ
Οι βραβεύσεις τους έγιναν ανά κατηγορία:
30+ 1ος Σπυρίδης Ιωάννης, 2ος Γεωργιάδης Λεωνίδας, 3ος Ναισίδης Συμεών – ΠΟ ΒΕΛΟΣ 
40+ 1ος Μαυρίδης Κων/νος – ΠΟ ΒΕΛΟΣ, 2ος Παπαδόπουλος Σταύρος – ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, 3ος Γεωργαλάς Ελευθέριος – ΑΡΗΣ
50+ 1ος Sixsmith Phil  ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 2ος  Σιάνης Αριστείδης – ΒΕΛΟΣ, 3ος Ρούντος Δημήτρης – ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με την συνεργασία και άριστη φιλοξενία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Γιάννης Μπιτσιάνης, ο πρόεδρος ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. κ. Γεώργιος Καλύβας, ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Κολινδρού, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Κλεάνθης Μπάργκας, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Πιερίας και Ημαθίας για την  κάλυψη των διαδρομών του αγώνα, τους κριτές της ΕΠΣΜΑΘ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης και προσέφεραν τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, τους αθλητές και τους συλλόγους που για άλλη μια φορά έδωσαν το παρόν απ' όλη την περιφέρεια κόντρα στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και συνεισφέροντας για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη του αθλήματος αποδεικνύοντας την αγάπη τους για αυτό που υπηρετούν.
Τέλος Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους χορηγούς της διοργάνωσης που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά της και συγκεκριμένα τα καταστήματα: CYCLE, Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, PODILATO.EU-BOTTECCHIA, η ομάδα ΑΣ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ και ελπίζει ότι θα τους έχει αρωγούς και στην πορεία.
Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα αναλυτικά.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του κειμένου
                                                                                                     Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε

                                                                                        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.

ΑΝΤΟΧΗΣ  ΜΑΣΤΕΡΣ  8-3-2014, ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ  53 ΧΛΜ.

ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ 53ΧΛΜ

ΑΝΤΟΧΗΣ ΕΦΗΒΩΝ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ 85ΧΛΜ

ΑΝΤΟΧΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 85ΧΛΜ