Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ 5ο ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΔΙΟΝ»

1000 αθλητές και αθλήτριες από 8 χώρες έλαβαν μέρος
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ  5ο ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΔΙΟΝ»
Mε μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ''ΔΙΟΝ'' και οι παράλληλοι αγώνες (Παιδικοί και Περιπατητικός «Σωτήριος Ζγιάλτος»).  1000 και πλέον αθλητές – αθλήτριες
συμμετείχαν στους αγώνες (νέο ρεκόρ), ενώ ρεκόρ αγώνα σημείωσε ο Μιχάλης Παρμάκης Πρωταθλητής Ελλάδος, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 1.10.50. Ακολούθησε ο Γιώργος Σίκαλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών σε 1.18.00 και τρίτος ο Νίκος Νεοφώτιστος του Συλλόγου Δρομέων Κοζάνης  με 1.21.30.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Καραγεωργάκη με 1.31.05 από  τον ΣΑΠΚ Νεάπολης, ακολούθησε η Μαργαρίτα Ντίνα με 1.33.36 από τον ίδιο σύλλογο και τρίτη η Ιrena Malimporska Kiriakou (Irenastrainingteam) με 1.38.36.

Ξεχώρισε ο δρομέας Παναγιώτης Μαυρίδης,  ο οποίος τερμάτισε με επιτυχία τον Ημιμαραθώνιο καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία 80+ σε 2.37.28 εκπροσωπώντας τον Όμιλο Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών.

Τις απονομές έκαναν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου - Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τζίκας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δίου Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, η τοπική σύμβουλος Δίου Ελένη Ζησιάδου. 

Από τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο Πρόεδρος Χρήστος Μυστρίδης, ο Αντιπρόεδρος Αλέκος Πούλιος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ, Ηλίας Τονγιαλίδης, Σταυρούλα Ουζούνη, Στέλιος Παπαθυμιόπουλος, Θωμάς Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Γερομιχαλός και Δημήτρης Γκουντοβάς. Αναμνηστικά αντάλλαξαν οι συνδιοργανωτές Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' και Δήμος Δίου Ολύμπου αντίστοιχα.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος αθλητές από 8 διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα από Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Βουλγαρία, ενώ την Κύπρο εκπροσώπησε ο Λούκας Γέριμος, μέλος του αδελφοποιημένου με τον «ΖΕΥΣ» συλλόγου δρομέων Κύπρου ''Περικλής Δημητρίου''. Αξίζει να σημειωθεί ότι 7 σύλλογοι έλαβαν μέρος με οργανωμένη αποστολή στον αγώνα, ενώ οι συμμετέχοντες προσήλθαν από 30 συνολικά διαφορετικές πόλεις της χώρας.

Αξιοσημείωτη ήταν  η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι ξεπέρασαν του 300, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης. Τιμής ένεκεν, την Τετάρτη 12 Μαρτίου  στην Κονταριώτισσα, θα γίνει η επίσημη τελετή βράβευσης, όλων των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ»

Μια πανέμορφη διαδρομή διανύθηκε από όλους όσοι επέλεξαν να περπατήσουν τα 10 χιλιόμετρα του Αγώνα «Σωτήριος Ζγιάλτος», ενός αγώνα που για ακόμη μια χρονιά ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του μέλους του συλλόγου. Πάνω από 200 άτομα περπάτησαν στην σκιά του Ολύμπου, ενώ σε όλους τους αθλητές η διοργάνωση απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο.

Παιδικοί Αγώνες


Μια άλλη διάσταση έδωσαν στη διοργάνωση οι 150 μαθητές - μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι έτρεξαν τον αγώνα ενός χιλιομέτρου. Οι διοργανωτές απένειμαν σε όλους τους αθλητές αναμνηστικά μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί, η πολυμελής ομαδική συμμετοχή του Γυμναστικού Συλλόγου Καλλίπολης (Γιαννιτσά), με επικεφαλής την γυμνάστρια Μαυρίδου Σωτηρία.