Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Άλλος Δρόμος: «Μαζί με τα κινήματα των πολιτών κι όχι απλοί παρατηρητές»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
 Στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση των Κινημάτων «Χωρίς Μεσάζοντες», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Καπνικού Σταθμού στην Κατερίνη, παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής, 16 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» και  υποψήφιος δήμαρχος
  Κατερίνης, Χρήστος Γιαννούλης.
Ο κ. Γιαννούλης σε δηλώσεις του σημείωσε τη σημασία του έργου που παράγουν τα κινήματα αλληλεγγύης, με πρωταγωνίστρια την πόλη της Κατερίνης και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, υπογραμμίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει ενεργά τον εθελοντισμό και να συνεργεί στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου κανείς δεν θα είναι μόνος του.
«Η πιο σημαντική ευχή που μπορεί να διατυπώσει κάποιος σε μια τόσο συγκινητική συγκέντρωση ανθρώπων, που υποστηρίζουν ουσιαστικά την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, είναι το συντομότερο δυνατόν να μην υπάρχει ανάγκη λειτουργίας και ύπαρξης αυτών των οργανώσεων.
Αυτό σημαίνει ότι η αυτοδιοίκηση και το κράτος θα έχουν αποκαταστήσει τις δομές πρόνοιας και αλληλεγγύης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η κινητοποίηση των δημοτών. Είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους που υπάρχουν και στηρίζουν τους συνανθρώπους τους.
Δεσμευόμαστε για μια διοίκηση του Δήμου Κατερίνης που δεν θα είναι απλός παρατηρητής των προβλημάτων της κοινωνίας, αλλά θα αγκαλιάζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και θα στέκεται δίπλα στα κινήματα των πολιτών», επισήμανε ο κ. Γιαννούλης.