Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο δημοσιογράφος Απόστολος Λάγιος από τον Μακρύγιαλο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Ζαφείρη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου Δημήτρη Ζαφείρη
Ο δημοσιογράφος Απόστολος Λάγιος από τον Μακρύγιαλο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό <<ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ>> του υποψηφίου Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Δημήτρη Ζαφείρη.

Αγαπητοί συνδημότες ξεκινώ στο πλευρό του Δημήτρη Ζαφείρη την μάχη
για τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο 2014.

 «Δεν θα μπορούσα να λείπω από το προσκλητήριο νίκης του συνδυασμού. 

Ως δημοσιογράφος δίνω καθημερινά μάχες στο πλευρό των δημοτών. Οι στέρεες βάσεις που έχουμε θέσει μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε πως η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη. Θα είμαι στο πλευρό του Δημήτρη Ζαφείρη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». Σφίξαμε τα χέρια για μια νέα πορεία στην Βόρεια Πιέρια.
Ο δήμος μας βρίσκεται σε πλήρη ανυπαρξία,πλήρη εγκατάλειψη όλων των δομών των δημοτικών κοινοτήτων.

Δεν βλέπετε πως τα χωριά μας είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο από κάθε πλευρά;
Δεν βλέπετε πως στα έρημα και έρμα χωριά μας δεν κυκλοφορεί άνθρωπος μετά τη δύση του ηλίου;
Δεν βλέπετε την έδρα του Δήμου που είναι το Αιγίνιο ζει την μιζέρια του, που θα έπρεπε να αποτελεί την αφετηρία της Βόρειας Πιερίας.
Ας το πάρουμε είδηση: 
Με τους ίδιους, με τα ίδια πρόσωπα,  δεν γίνεται τίποτα.

Δεν προτείνουν κάτι το καινούργιο,κάποια πρόταση που θα πείσει για το ότι μπορεί κάτι να αλλάξει σε αυτόν τον υποβαθμισμένο  δήμο.
Νέο αίμα περιμένουμε να δούμε από ανθρώπους με διάθεση για προσφορά και μακρυά από ιδιοτελείς ενέργειες και πολιτικές.
Νέοι άνθρωποι,νέα μυαλά με διάθεση για προσφορά  πρέπει να αναζητήσουμε και να υποστηρίξουμε,νέες προτάσεις.
Άλλωστε το λέει  και ο τίτλος του συνδυασμού μας << ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ>>

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα αλλά και αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού, πολιτικές που διαλύουν και υποδουλώνουν το μέλλον της. Έναν θεσμό που είναι ο πιο άμεσος και δίπλα στον άνθρωπο του μόχθου, που αποτελεί το αποκούμπι του πολίτη για κάθε του πρόβλημα, έναν θεσμό που τείνει να απαξιωθεί πλήρως κατ' εντολή της τρόικας και όχι μόνο.

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε για πρώτη φορά την χειρότερη κρίση που έχει πλήξει την χώρα μας κατά την μεταπολεμική περίοδο. Μια κρίση που είναι πολυποίκιλη, πολυεπίπεδη και πολυσύνθετη, που ήλθε να ισοπεδώσει τους πολίτες οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, πνευματικά και θεσμικά.

Όλοι μας πλέον προβληματισμένοι, στενοχωρημένοι και πολλές φορές πλήρως απογοητευμένοι , από τα καθημερινά προβλήματα , αναρωτιόμαστε: τι μέλλει γενέσθαι ; Πού πάμε;Πώς λειτουργούμε σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις; Ποιόν δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε;
 Εκείνο όμως που θα δούμε είναι ότι σε εποχές σύγχυσης, αβεβαιότητος και τραγικών αδιέξοδων όταν λειτουργήσαμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, όχι μόνο καταφέραμε να επιβιώσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και αντιξοότητες, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε τόσο ως χώρα, όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά, να προχωρήσει με προοπτικές στο μέλλον.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

 Η διαπίστωση ότι το μέλλον για το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι καθόλου απλή και εύκολη υπόθεση και ότι μοναδικός δρόμος για την επιτυχία είναι η συνεργασία όλων.
Υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους με συγκροτημένο σχέδιο, εργατικότητα, υπευθυνότητα, καθημερινό αγώνα και αισιοδοξία.

Καθήκον μας να υπερασπιστούμε τη φοβισμένη, αιφνιδιασμένη και αμήχανη κοινωνία, να αποδείξουμε ότι ένας υπεύθυνος και σύγχρονος Δήμος, ο οποίος θα λογοδοτεί στους πολίτες, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας και να σταθεί δίπλα της με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες.

Επίκεντρο ο δημότης, ο πολίτης, ο άνθρωπος.

Προτεραιότητά μας το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια, στην ζωή, στο μέλλον.

 Δεν παύουν όμως να υπάρχουν άνθρωποι. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει ελπίδα, θα υπάρχει φώς, θα υπάρχει προοπτική. Η πρόκληση και το στοίχημα ένα, να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τα πάντα σε βάθος.

Το όραμα  του υποψηφίου Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού  Δημήτρη Ζαφείρη είναι να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί να τεθούμε στην υπηρεσία των συνδημοτών μας για ενα καλύτερο μέλλον για όλους μας και το δήμο μας συνολικά. !

Μέσα από συνεχή διάλογο , ανταλλαγή απόψεων με σεβασμό στο διαφορετικό και την ειλικρινή προσπάθεια σύνθεσης, συναποφασίζουμε και σαν μια γροθιά διεκδικούμε και πορευόμαστε.

Σεβόμαστε τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων αλλά αρνούμαστε την κομματικοποίηση και την χειραγώγηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Υπηρετούμε τον δημότη και διαφυλάττουμε ως « κόρη οφθαλμού» τη συνοχή της κοινωνίας μας.

Συγκροτούμε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη τόσο με γνώση και εμπειρία όσο με όραμα και πάθος , η οποία προκύπτει ως αναγκαιότητα να παλέψουμε για τον τόπο μας και την προκοπή του.

Το στοίχημά μας είναι να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, να στηρίξουμε την κοινωνία που περνάει δύσκολα, αλλά και να διαμορφώσουμε συλλογική αυτοπεποίθηση και ενιαίο Δήμο με κέντρο και περιφέρεια.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι μοναδικοί και οι παντογνώστες, είμαστε πολίτες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας, της προσφοράς και του μόχθου, που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε στο στίβο της ζωής,.

Αφουγκραστήκαμε όμως την ανάγκη, σε αυτή την δύσκολη καμπή που βρίσκεται ο τόπος μας και με τόλμη και αισιοδοξία ευελπιστούμε να κάνουμε πραγματικότητα τη ρήση του στρατηγού Μακρυγιάννη:

«Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

Θεού θέλοντος και λαού επιτρέποντος θα τα καταφέρουμε……..

Καλούμε όλους αυτούς που αγαπούν τον τόπο μας σε συστράτευση για ένα καλύτερο αύριο !

Για ένα δήμο στην υπηρεσία του δημότη !»