Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κλείνουν τα σχολεία αρχές Μαρτίου για τη λευκή εβδομάδα????

Ξενοδόχοι: Κλείστε τα σχολεία για μια εβδομάδα να πάνε οι οικογένειες για σκι!

Στο εξωτερικό είναι συνηθισμένη η χειμερινή διακοπή για τα σχολεία. Φαίνεται πως με πρόταση των ξενοδόχων, που έχει κάνει δεκτή το υπουργείο Τουρισμού, το... φρούτο έρχεται και στην Ελλάδα για να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός

Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων είναι να έρθει και στη χώρα μας η «λευκή εβδομάδα», ένας θερμός διαδεδομένος στο εξωτερικό. Εμείς θα το ονομάσουμε «σχολική ανάπαυλα». Στόχος, να μείνουν κλειστά τα σχολεία την εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα (3-7 Μαρτίου) ώστε οι οικογένειες να μπορούν να πάνε διακοπές κι έτσι να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός!

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβάντη, μάλιστα, θα δοθούν στις οικογένειες κίνητρα για να κάνουν εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα, κατεβάζοντας τις τιμές στα ξενοδοχεία έως και κατά 50%.

Όσο για το τί θα γίνει με τις διδακτικές ώρες που θα χαθούν; Οι ξενοδόχοι προτείνουν να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων (σ.σ. πέντε κατά τη διάρκεια της χρονιάς) είτε με την επίσπευση της έναρξης της επόμενης σχολικής περιόδου κατά δύο μέρες συνδυαστικά με την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες.
Αν ο θεσμός, τελικά, υιοθετηθεί, θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου

Να σημειωθεί ότι μια πρώτη γεύση του θεσμού είχε πάρει η χώρα μας το 2004, όταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών σε ορεινούς προορισμούς. Τότε μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβέντη, τα καταλύματα του Πηλίου είχαν φιλοξενήσει 5.000 μαθητές.

http://www.newsit.gr/