Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ξήλωσαν τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

Εκτός Κορυδαλλού αναμένεται να βρεθεί η μέχρι πρότινος διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη. Η τελευταία μετακινείται σε άλλη φυλακή έως ότου ολοκληρωθεί η
έρευνα για το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού. Νέα καθήκοντας αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος διευθύντρια του Ελαιώνα Θηβών, Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Πρόκειται για προσωπική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι  «συνεχίζεται η έρευνα που έχει διαταχθεί από το υπουργείο για πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων, που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χριστόδουλου Ξηρού. Ήδη απολογήθηκαν δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν κληθεί ακόμη επτά υπάλληλοι για να απολογηθούν».
Προφανώς η κυβέρνηση ήθελε να μην χρεωθεί την υπόθεση με τον Ξηρό. Ή απλά βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να θέσει σε εφαρμογή την αλλαγή σκυτάλης στις φυλακές Κορυδαλλού.