Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο «Ινδιάνος» συμπέθερος του ΓΑΠ...

Ο «Ινδιάνος» συμπέθερος του Γιώργου

Οι αρραβώνες του Ανδρέα Παπανδρέου junior πάντρεψαν δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο μέλλων συμπέθερος του πρώην πρωθυπουργού διαμένει σε υπόγειο οικοδομής χωρίς δίκτυο ύδρευσης

Ορθά, κοφτά και ξάστερα, όπως ακριβώς θα ταίριαζε σε έναν περήφανο «Ινδιάνο» από την Κρήτη, ο μέλλων συμπέθερος του ΓΑΠ αποστομώνει οποιονδήποτε θα τολμούσε να σκεφτεί ότι η κόρη του ερωτεύτηκε τον Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου λόγω της καταγωγής και του βαριού επωνύμου του. Οπως λέει ο πατέρας της νύφης, κ. Θανάσης Πατραμάνης, «η κόρη μου είναι “Ινδιάνα”. Δεν μασάει. Πρόκειται για ένα κορίτσι που στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις από την ημέρα που γεννήθηκε. Σπουδές, αθλητισμός, δουλειά -όλα μόνη της τα έχει καταφέρει-, αν και η Πωλίνα είχε σωστές βάσεις από τους ανθρώπους που τη μεγάλωσαν. Για έναν τόσο ανεξάρτητο χαρακτήρα, το ότι θα παντρευτεί έναν Παπανδρέου, προς Θεού, δεν είναι θέμα εξασφάλισης. Οποιος τη γνωρίζει καταλαβαίνει αμέσως τι άνθρωπος είναι η κόρη μου».

Μέχρι χθες ο κ. Θανάσης Πατραμάνης ήταν γνωστός μόνο στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου Κρήτης. Εκεί όλοι τον ξέρουν μόνο με το παρατσούκλι του, «Ο Ινδιάνος», και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος το γιατί. Η μακριά κόμη και η μποέμ στάση ζωής είναι τα στοιχεία ταυτότητας ενός αντισυμβατικού βιοπαλαιστή. Ο κ. Πατραμάνης, χωρίς ποτέ να το περιμένει και ακόμη λιγότερο να το επιδιώκει, βρέθηκε ξαφνικά στο στόχαστρο της δημοσιότητας. Από χθες το βράδυ προαλείφεται, επισήμως πλέον, για συμπέθερος του ΓΑΠ, καθώς η κόρη του Πωλίνα και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού προγραμμάτισαν τον αρραβώνα τους κατά τη διάρκεια μιας αθόρυβης για τα κρητικά δεδομένα οικογενειακής εκδήλωσης σε ταβέρνα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, παρουσία μόλις 50 συγγενών και φίλων των δύο οικογενειών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παντρεύω το παιδί μου», δηλώνει ο κ. Πατραμάνης, τονίζοντας ότι «είναι βέβαια κάτι διαφορετικό το να παντρευτεί η κόρη μου τον γιο του κ. Παπανδρέου και φυσικά με παραξενεύει και μένα. Τι να πω όμως; Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω αρκετά έξω από τα νερά μου διότι δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τέτοια ζητήματα. Εγώ, βλέπετε, είμαι ένας απλός άνθρωπος του μεροκάματου, δεν ξέρω από αυτά. Όπως και να 'χει, πάντως, ο αρραβώνας είναι απόφαση των παιδιών και πιστεύω ότι ούτε ο κ. Παπανδρέου έχει λόγο σε αυτό. Μάλιστα, φοβάμαι πολύ μήπως μας παρατήσουν όλους και παντρευτούν κάπου κρυφά, καθώς δεν ήταν στις επιθυμίες τους να διαρρεύσει η είδηση για τα αρραβωνιάσματα. Δεν ήθελαν ούτε ραδιόφωνα, ούτε τηλεοράσεις σε αυτές τις στιγμές. Ήθελαν να κάνουν κάτι πιο ήσυχο». 

Στο υπόγειο της οικοδομής

Ο κ. Πατραμάνης δεν κρύβει την αμηχανία του για το γεγονός της «συγγένειας» που προέκυψε εντελώς ξαφνικά με τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς, υπό κανονικές συνθήκες, ο πάλαι ποτέ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει γνωρίσει έναν άνθρωπο σαν τον κ. Πατραμάνη μόνο στο πλαίσιο μιας κάποιας τυποποιημένης περιοδείας, σαν αυτές που κάνουν συνήθως οι πολιτικοί σε προεκλογικές περιόδους, δήθεν για να αφουγκραστούν τις ανάγκες του λαού και να ακούσουν τα παράπονα των απλών ανθρώπων. 



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

protothema