Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Παραιτήθηκε η εμπλεκόμενη σε σκάνδαλο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός γεωργίας της κυβέρνησης συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό Ενρίκο Λέτα, η Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο.
Η 39χρονη Ντε Τζιρόλαμο, που έχει εκλεγεί στη βουλή με το κόμμα Νέα Κεντροδεξιά του
Αντζελίνο Αλφάνο, φέρεται—σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο που δημοσίευσε το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνδιαλέξεών της—να είχε προθυμοποιηθεί να παρέμβει στην διαδικασία επιλογής στελεχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πόλη Μπενεβέντο της κάτω Ιταλίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα «διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με το ότι διεξάγεται έρευνα για διαβλητή χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ενίσχυση της γεωργίας».
Η κεντροδεξιά πολιτικός, η οποία δεν έχει λάβει ως τώρα κλήση σε απολογία, είχε ήδη αντικρούσει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι «εργάσθηκε πάντα υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς να ευνοήσει ποτά κανένα συγγενικό της πρόσωπο ή να ασκήσει κανένα είδος πίεσης για διορισμό στελεχών στον τομέα της υγείας».
Στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής η Ντε Τζιρόλαμο υπογραμμίζει ότι «παραιτείται για να προστατέψει την αξιοπρέπειά της» διότι «δεν μπορεί να παραμείνει σε μια κυβέρνηση η οποία δεν υπερασπίσθηκε την εντιμότητά της».