Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ;;

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο που υπογράφει το παρόν άρθρο, 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
Η υποχρέωση του κράτους να τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει κυρώσει με νόμους
βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του δικού μας συντάγματος είναι ρητή και κατηγορηματική. Οι διεθνείς συμβάσεις έχουν ισχύ υπερ-νομοθετικού νόμου, δηλαδή είναι ισχυρότερες από κάθε μνημόνιο, εφαρμοστικό νόμο, από πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή άλλου νομοθετικού κατασκευάσματος που εφευρίσκουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Κάθε νέο σύστημα υγείας ή μεταρρύθμιση υγείας πρέπει να σέβεται αυτές τις διεθνείς συμβάσεις, να τις υιοθετεί και να τις συμπεριλαμβάνει ακέραιες. Οι διεθνείς αυτές συμβάσεις είναι:
1. Ο Ευρωπαϊκός κώδικας κοινωνικής ασφάλειας, που κυρώθηκε το 1981 με τον Ν. 1336, βάσει του άρθρου 28, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος.
2. Ο Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης, που κυρώθηκε το 1984 με τον Ν. 1426, βάσει του άρθρου 28, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος.
3. Ο Χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., που τον προβλέπει το άρθρο 6, παράγραφος 1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Χάρτης αυτός των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. διαμορφώθηκε στις 12/12/2007 κατά τη διάρκεια της ψήφισης της συνθήκης της Λισαβόνας στο Στρασβούργο.
Και οι τρεις αυτές διεθνείς συνθήκες καθορίζουν με σαφήνεια ότι οι πολίτες της Ε.Ε. που έχουν περιέλθει ή περιέχονται για οποιοδήποτε λόγο σε κατάσταση μη επαρκών πόρων, υποχρεούται απαρέγκλιτα το κράτος να παρέχει σε αυτούς πλήρη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και όλες τις κοινωνικές παροχές.
Υποχρεούται να σφραγίσει τα ασφαλιστικά βιβλιάρια υγείας των πολιτών, άσχετα αν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, όταν αποδεικνύεται φυσικά ότι πράγματι δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους.
Το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει όλες τις παροχές υγείας στους πολίτες χωρίς πόρους μέχρι και το 50% του συνολικού πληθυσμού.
Είναι υποχρεωμένο το κράτος να ενημερώνει, να επεξηγεί και να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν χρήση αυτών των δικαιωμάτων, που προβλέπουν οι νομικά ισχυρότατες διεθνείς συμβάσεις και όχι να τις αποκρύπτει, να τις παραγκωνίζει, πόσο μάλλον να τις παραβιάζει.
Παρ’ όλα ταύτα οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμβάσεις κατάφωρα παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις που είχαν τον Σεπτέμβρη του 2012 από το συμβούλιο των υπουργών της Ε.Ε.
Τα αδικήματα που έχουν διαπράξει είναι κατά συρροή και έχουν ως ακολούθως:
1. Παράβαση καθήκοντος βάσει του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece