Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΚANTINE KANTA KANTINE

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... k-proothisi
Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή απολογείται από το πρωί, ο 83χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, Πάνος Ευσταθίου.
Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατονομάστηκε από τον πρώην

αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ότι του έδωσε συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και τα υποβρύχια.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο 83χρονος προτίθεται να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης και να εισφέρει στην έρευνα όσα στοιχεία γνωρίζει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ευσταθίου κατονόμασε τουλάχιστον δέκα άτομα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Νέων", ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη γερμανικής εταιρείας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Ευσταθίου φέρεται να έχει κατονομάσει πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων (αντιπρόεδρος και μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος), ο οποίος ήταν και κουμπάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στις ερωτήσεις του ανακριτή, αν δόθηκαν μίζες στους ήδη καταδικασμένους Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο, ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται να είπε ότι στις διαδρομές των χρημάτων από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων εμπλέκονται και τρία μεγαλοστελέχη της εταιρείας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Atlas Elektronik, ενώ αναφερόμενος στον Α. Κάντα, σημείωσε ότι πρόκειται για εκβιαστή ο οποίος ζητούσε χρήματα για να μην μπλοκάρει τα προγράμματα.

- See more at: http://k-proothisi.blogspot.com/