Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου για το έτος 2014 στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού με τις υπ’ αριθμ. 253/2013 και 254/2013 αποφάσεις του γνωμοδότησε προς την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης για τον καθορισμό του ανωτάτου αριθμού
αδειών υπαιθρίου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2014, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4038/2012. Με τις ανωτέρω διατάξεις επήλθε η μεταφορά της αρμοδιότητας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κεντρική και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω αποφάσεις – γνωμοδοτήσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου πρότειναν 10 άδειες για υπαίθριο στάσιμο εμπόριο και  6 άδειες για υπαίθριου πλανόδιο   εμπόριο τύπου Β΄.
 Μετά την αριθμ. 88076/27-11-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης καθορίστηκε ο ανώτατος αριθμός των προς διάθεση αδειών για  άσκηση υπαίθριου στάσιμου και υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2014 στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού ως εξής:
·       Ανώτατος αριθμός Αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β΄ έξι (6)
·       Ανώτατος Αριθμός  Αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου  δέκα (10) θέσεις.
     Τονίζουμε ότι δεν περιλαμβάνονται στον ανώτατο αριθμό αδειών ανά κατηγορία που θα χορηγηθούν για το έτος 2014, οι ανανεώσεις παλαιών αδειών υπαίθριου εμπορίου.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατοικούν στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού , να καταθέσουν  αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου  καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως 31/1/2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 2.00μμ.
Η σχετική αίτηση θα χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού –Γραφείο Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών δραστηριοτήτων (κα Κουτλουμπάση) του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού (στο δεύτερο όροφο).
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε από ώρα 09:00 έως 14:00 στο τηλέφωνο 2353350127 (κα Κουτλουμπάση).
 Οι Ενδιαφερόμενοι για απόκτηση άδειας πλανοδίου εμπορίου θα πρέπει να είναι κάτοικοι της περιφέρειας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Οι αιτήσεις αφορούν σε αριθμό , τύπο αδείας και θέσεις κατά κατηγορία επαγγελμάτων ως εξής:
A.ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (10 ΑΔΕΙΕΣ)
Οι θέσεις των νέων αδειών και τα είδη προς πώληση για το στάσιμο εμπόριο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 273/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προσδιορίζονται ανά Δημοτική ενότητα του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού ως εξής:
1. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ:
α) Μία (1) θέση κατάληψης χώρου για παραγωγούς στο χώρο της παλιάς Λαϊκής απέναντι από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.
2. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:
α) Μία (1) θέση κατάληψης χώρου για παραγωγούς στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού στο χώρο του παρκινγκ στις μπροστινές θέσεις όλες τις ημέρες εκτός Παρασκευής.
3).ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ:
α) Μία θέση για στάσιμο μικροπωλητή για πώληση «Ξηρών καρπών – Ζαχαρωδών».
β) Μία θέση για στάσιμο μικροπωλητή για πώληση «Ειδών Λαϊκής Τέχνης» ίδιας παραγωγής.
Ο χώρος που θα καταλαμβάνει το στάσιμο εμπόριο μικροπωλητών είναι στην παραλία Μακρυγιάλου σε κοινοτική έκταση και συγκεκριμένα στο μισό του πρώτου επιπέδου και σε όλο το δεύτερο επίπεδο που υπάρχουν μετά το περίπτερο του Φελώνη.
4). ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΘΩΝΗΣ:
α) Μία θέση για στάσιμο μικροπωλητή για πώληση «Καλαμποκιού».
β) Μία θέση για στάσιμο μικροπωλητή για πώληση «Ποπ-κορν -Μαλλί της γριάς».
Ο χώρος που θα καταλαμβάνει το στάσιμο εμπόριο είναι στην παραλία Μεθώνης στο παρκινγκ που βρίσκεται στο περίπτερο σε κοινοτική έκταση και συγκεκριμένα παράλληλα του δρόμου.
γ) Μία θέση κινητής καντίνας σε συγκεκριμένο χώρο μη σταθερά συνδεδεμένης με το έδαφος στο δημοτικό χώρο πλησίον της ψαροταβέρνας «Ναυάγιο».
5).ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ:
      α) Μία θέση για στάσιμο μικροπωλητή για πώληση «Ξηρών καρπών –Ζαχαρωδών»   
          στην    κεντρική πλατεία του χωριού.
     6). ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΩΝΙΩΝ  
     α) Μία θέση για στάσιμο μικροπωλητή για πώληση «Ξηρών καρπών –Ζαχαρωδών»,    
         στην κεντρική πλατεία του χωριού.
     7) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΥΑΚΙΩΝ
     α) Μία θέση για παραγωγό στον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση μπορούν να αναφέρουν και τη θέση στην οποία επιθυμούν να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους.
Β. ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΠΟΥ Β΄(ΑΔΕΙΕΣ 6)
Δηλ. των λοιπών προϊόντων πλην των πρωτογενών προϊόντων γης, αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας στην περιφέρεια μόνο της περιφέρειας που ανήκει ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού (παρ.3 του άρθρου 1 του Ν. 2323/1995 (ΦΕΚ 145/95 τεύχος Α΄), συμπεριλαμβανομένου και κινητές καντίνες. Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, όπου ο πωλητής δεν έχει συγκεκριμένη θέση άσκησης δραστηριότητας  αλλά κινείται συνεχώς με εξαίρεση τη διάρκεια της συναλλαγής .  
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
                                                      ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΝΠΟΡΙΟΥ
Δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα, είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Δεν συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς τους.
β) Το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών –συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά (Ν.4024/11 άρθρ. 38) στην φορολογία εισοδήματος (α΄ κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994). Η προϋπόθεση του ατομικού εισοδήματος δεν ισχύει για την περίπτωση των γονέων με τρία (3) τέκνα και των πολυτέκνων, η ιδιότητα των οποίων αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων των αρμόδιων Υπηρεσιών (Δήμων - Κοινοτήτων) ή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων. (άρθρο 1 παρ.1 ΠΔ 254/05) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.11 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Κ-164/17.1.2011 (ΦΕΚ 275/22.2.2011 τεύχοςΒ')
γ) Δεν κατέχουν άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς (άρθρο 7 παρ. 1 Π.Δ. 254/05)
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
(στάδιο προέγκρισης με την κατάθεση της αίτησης)
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας υπαίθριου εμπορίου όπως αυτά ορίζονται από το άρθρο 1 παρ. 2 του ΠΔ 254/05 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 12 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Κ-164/17-1-2011 (ΦΕΚ 275/22-2-2011 τεύχος Β΄ είναι τα εξής:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου.
2. Αίτηση με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης με την οποία θα δηλώνει ότι :
- δεν κατέχει άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς,
-δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητάς του/της και
- οι ενδιαφερόμενοι στην αίτηση επιλέγουν το είδος και το χώρο , από τους ήδη καθορισμένους, στον οποίο επιθυμούν να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους.
3. Φωτο/φο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος
4. Πιστοποιητικό από αρμόδια Υπηρεσία από το από το οποίο αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, ότι ανήκει σε μια από τις κατηγορίες προσώπων του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 9 του άρθρου 1 του Ν 3377/2005 όπως ισχύει , ήτοι::
 (α) άτομα με αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και τυφλοί,
(β) πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα,
(γ) ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944 (ΦΕΚ 82 Α’),
(δ) άτομα με αναπηρία πάνω από πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,
(ε) γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,
(στ) ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.
(ζ) Έλληνες τσιγγάνοι POM που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
5.Κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
6. Βεβαίωση  ότι είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου μας.
7.Φωτ/φο θεωρημένο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά να είναι πρωτότυπα ή φωτοαντίγραφα επικυρωμένα από την εκδούσα Αρχή ή οποιαδήποτε δημόσια Αρχή.

2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ

Κατά την έκδοση της σχετικής άδειας υπαίθριου εμπoρίου υποβάλλονται: 

1. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του ενδιαφερομένου.
2. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης έναρξης- άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/ 1960 (47 Α) και 1642/ 1986 (125 Α),
3. Πιστοποιητικό του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για την εγγραφή σ’ αυτόν.(Ο.Α.Ε.Ε.)
4. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας ως και την άδεια ικανότητας οδηγού του ενδιαφερομένου ή του προσώπου που αναπληρώνει αυτόν για το όχημα που τυχόν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την άσκηση της αιτούμενης δραστηριότητας.
5.Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας και βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας (περί καταλληλότητας οχήματος) από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος τηρεί τις προϋποθέσεις της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών ή την Δ/νση Κτηνιατρικής όταν πρόκειται για προϊόντα θαλάσσης (παρ.3 άρθρο 1 ΠΔ 254/05, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Κ-164/17.1.2011 (ΦΕΚ 275/22.2.2011 τεύχος Β'.
Κατ’ εξαίρεση δεν απαιτείται η βεβαίωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας για τη χορήγηση άδειας στάσιμου ή πλανόδιου πωλητή κάστανων και καλαμποκιών, καθώς και οπωροκηπευτικών (παρ. 9 άρθρο 49 Υ.Δ.Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ 526/24-09-19830 τεύχος  Β΄)
6. Ειδικά για την λειτουργία κινητής καντίνας, εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών απαιτείται έκθεση της Τουριστικής Αστυνομίας, όπου θα αναφέρει ότι το αμάξωμα του αυτοκινήτου πληροί τους όρους της τουριστικής εμφάνισης.
7. Δημοτική Ενημερότητα

Σημειώσεις και επεξηγήσεις 

           

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

www.pydnaskolindrou.gr