Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Δίνουμε μάχη για την προστασία των αδύναμων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Σε ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως για πρώτη φορά η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς να χρειαστεί
να δανειστεί η χώρα για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες.
Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και έστειλε όπως είπε μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες. «Θέλω από εδώ να στείλω μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν θα αφήσω τη χώρα κολλημένη στο χθες» είπε ο Πρωθυπουργός.
«Δίνουμε τη μάχη για πλήρη προστασία των ανέργων, των φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων. Για να υπάρξει υγιής τραπεζική πίστη που δεν ευνοεί μόνο τις τράπεζες αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στην φορολογία των ακινήτων ο κ. Σαμαράς είπε ότι τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.
Επίσης ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει πλέον αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, ενώ άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως κάποιοι παλιότερα μας παρομοίαζαν με την Αργεντινή, αλλά όπως σημείωσε πλέον δεν τολμούν να μιλήσουν για κάτι τέτοιο.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και σχετικά με τις επενδύσεις, λέγοντας πως το συγκεκριμένο κόμμα τις πολεμάει, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Σκουριές. Δήλωσε ακόμη πως όταν είναι στην Ευρώπη ντρέπεται όταν ακούει άλλους ξένους ηγέτες να συζητούν ποιός θα πάρει τη μία και την άλλη επένδυση και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που τις πολεμούν.
Αναφερόμενος στην Παιδεία και την Υγεία εξέφρασε την απορία σε ποιά άλλη χώρα υπάρχουν απεργίες διαρκείας, ενώ σημείωσε πως ακόμα και πριν την κρίση όταν δίνονταν περισσότερα χρήματα σε αυτούς τους κλάδους πάλι υπήρχαν απεργίες και καταλήψεις. Έκανε λόγο μάλιστα για δεσμά που σπάνε και για κάποιους που ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας.