Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μια απάντηση στον βουλευτή κ. Γ. Κωνσταντόπουλο από τον κ. Αντώνη Μάντζιο

                                  του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
                                                       δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Αναφερόμενος σε άρθρο μου στα μικρά πταίσματα ή μικροί οι τοπικοί μας πολιτικοί, όσον
αφορά τους σταθμούς των διοδίων στην Πιερία , χρησιμοποίησα ακριβώς την έκφραση του κ. Κωνσταντόπουλου στη Βουλή ( μικρά πταίσματα) και μάλιστα στο τέλος παρέθεσα και το λινκ της ομιλίας του στη Βουλή για να μπορεί ο καθένας διαβάζοντάς με να με κρίνει παράλληλα ακούγοντας σε Βίντεο την  ομιλία  του.

Ο  κ. Κωνσταντόπουλος σε απάντησή του με τίτλο «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ» μεταξύ άλλων αντί να απαντήσει επί της ουσίας, αντί να διαμαρτυρηθεί αν κάτι δεν απέδωσα σωστά στο συγκεκριμένο μου άρθρο,  μιλά για ψευδολατρεία  και  λασπολογία σε άλλες άκουσον άκουσον ανακοινώσεις μου. Εκφράσεις που αν δεν τις στηρίξει εγγράφως και συγκεκριμένα, πότε, που και γιατί, τότε αυτές οι κατηγορίες ως διατυπωμένες αστηρίκτως και αορίστως θα αφορούν τον ίδιο, ενώ θα εξετάσω και τη δυνατότητα να κληθεί να τις υποστηρίξει στο δικαστήριο  μιας και ασυλία λόγω βουλευτικής ιδιότητας θα λήξει οσονούπω.

Όσον αφορά την κατηγορία του «εμφανής η επίμονη άρνηση του για κάθε έργο, που γίνεται στην Πιερία» και αυτό πρέπει να το αποδείξει εκτός αν αναφέρεται στη ανέγερση φυλακών στο ΨΝΠΟ, στο τελεφερίκ στον Όλυμπο ( γιατί κουράζεται να ανέβει πεζή), ή στα έργα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Κορινού. Όμως κ. Κωνσταντόπουλε αν αυτά τα μεγαλεπήβολα έργα δεν γίνονται επειδή τα αρνείται η αφεντιά μου, τότε το πρόβλημα είναι δικό σας γιατί εσείς είστε και η κυβέρνηση και οι βουλευτές και η τοπική εξουσία για να μην πω και οι επιχειρηματίες. Ή  εσείς δεν είστε ικανοί ή εγώ ως πολίτης δεν είμαι μόνος μου αλλά είναι όλη η κοινωνία της Πιερίας μαζί. Σκεφτείτε το.
Και κάτι άλλο κ. Κωνσταντόπουλε. Υπέγραψα το κείμενο με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Κατερίνης και μου απαντάται  χαρακτηρίζοντας με ως πολιτευτή και μάλιστα πονηρό. 
Κ. Κωνσταντόπουλε στην αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν πολιτευτές πόσο μάλλον πονηροί. Υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές υποδεικνυόμενοι  συλλογικά και οι οποίοι είτε εκλέγονται είτε παύουν να είναι υποψήφιοι.

Αλλού, και  το γνωρίζετε εξ  ιδίας πείρας,  υπάρχουν πολιτευτές που δεν αφήνουν γάμους και κηδείες, πανηγύρια και εκδηλώσεις, με δημόσιες εμφανίσεις με το αζημίωτο, που τάζουν και υπόσχονται τα πάντα, κρατούμενοι στην επικαιρότητα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

 Για να μην πούμε για τις τελευταίες εκλογές όπου κάποιοι έφυγαν από τα κομματικά γραφεία πνέοντας τα μένεα από τις 12 τα μεσάνυχτα  για τι δεν εκλέγονταν και επανήλθαν στις 3 αφού βγήκε και δεύτερη έδρα και κάποιοι κοιμήθηκαν αποτυχημένοι πολιτευτές και στις 7 ξύπνησαν βουλευτές ελέω εκλογικού συστήματος.

Εν κατακλείδι κ. Κωνσταντόπουλε είχατε την ευκαιρία οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές της Πιερίας να πιέσετε, να διεκδικήσετε και να κερδίσετε την μείωση ή και την κατάργηση διοδίων στην Πιερία.  Όχι μόνο δεν το κάνατε αλλά εσείς προσωπικά κατηγορήσατε και κατηγορείτε όσους αγωνίζονται,  ενώ στη Βουλή επικαλεστήκατε τη ζημία των εργολάβων.

Και σύμφωνα με την ψήφο σας την αξιολογήσατε παραπάνω από την ζημιά που έχει  η Πιερία  μας. Αυτή είναι η ουσία και αυτήν την καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες.

Και κάτι άλλο. Αντί για κορδέλες, με λεφτά των δωρητών, όπως έγινε προχθές στο Αγροτικό Ιατρείο Πλαταμώνα δεν ανοίγετε επί τέλους την ΜΕΘ στο Νοσοκομείο, δεν στελεχώνεται τις κλινικές του, δεν θωρακίζεται το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ ή περιμένετε και εκεί δωρητές, μιας και τα φορολογικά μας έσοδα πηγαίνουν για τόκους και δάνεια που αλόγιστα ξόδεψαν οι κυβερνήσεις σας;
Κατερίνη 17/12/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος,
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης