Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας: Στις εκλογές του Μαΐου να πρωταγωνιστήσουν οι τοπικές κοινωνίες

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας
Σε χθεσινή συνεδρίαση της ΝΕ με τη συμμετοχή μελών των συντονιστικών επιτροπών έγινε μια εκτίμηση της παρουσίας του Γραμματέα της ΚΕ Νίκου Ανδρουλάκη και της κατά γενικής
ομολογίας επιτυχημένης ανοιχτής εκδήλωσης στο επιμελητήριο Πιερίας. Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα  μέλη και φίλους της παράταξης για τη συμμετοχή τους, αλλά και τους παραγωγικούς φορείς του νομού που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση με τον γραμματέα. Επίσης το επιμελητήριο Πιερίας για τη παραχώρηση της αίθουσας και τα ΜΜΕ για την άψογη συνεργασία.
Σε αυτήν τη δύσκολη πολιτική συγκυρία τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης στο νομό, έδειξαν σε όλους, ότι οι πολίτες είναι εδώ και περιμένουν πρωτοβουλίες από το ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή τα σενάρια που ακούγονται για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής :
Το ΠΑΣΟΚ δια μέσου και του γραμματέα στη ΚΑΤΕΡΊΝΗ , τόνισε με τον πιο σαφή τρόπο την πρόθεση του να είναι οι εκλογές του Μαΐου πρωταγωνιστές οι τοπικές κοινωνίες. Τα προβλήματα αλλά και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής δεν χωράνε πολιτικούς συμψηφισμούς και κομματικές αοριστολογίες.  Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά στήριξε και στηρίζει το θεσμό της αυτοδιοίκησης,  είναι γνωστό στους πολίτες ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση,  υλοποιήθηκαν από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις περί χρίσματος ανήκουν στο παρελθόν. Ενθαρρύνονται προτάσεις προγραμματικές, στη βάση της ανανέωσης και της προοδευτικής αντίληψης διακυβέρνησης των δήμων, από τα κάτω, από την κοινωνία των πολιτών. Στη βάση αυτή το ΠΑΣΟΚ και στη Πιερία διαθέτει στελέχη και μέλη που θα δώσουν τη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές με κριτήριο τις ανάγκες και τα θέλω των τοπικών κοινωνιών.  Την προοδευτική αυτή αντίληψη καλά θα κάνουν να σεβαστούν και να ακολουθήσουν όλοι οι «όψιμοι θιασώτες» του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, που σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος έδιναν μόνο κομματικά χαρακτηριστικά . Η αλαζονεία και η έπαρση είναι κακός σύμβουλος, ας μην προκαλούν τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής παράταξης.

 Οι μέχρι τώρα εκλογικές αναμετρήσεις σε επιστημονικούς φορείς, με τις  κινήσεις και τις παρατάξεις που στηρίχτηκαν και από το ΠΑΣΟΚ να διατηρούν υψηλά εκλογικά ποσοστά , δείχνουν ότι οι πολίτες πέρα από το διάχυτο λαϊκισμό που επικρατεί, αριστερά και δεξιά,  επιλέγουν προγράμματα και ανθρώπους με συνέπεια στο επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο. Είναι δύσκολο για μερικούς να ακούσουν την κοινωνία, γιατί ζούσαν και ζουν χρόνια στο δικό τους κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ έστω και αργά, έκανε τη αυτοκριτική του, ανέλαβε τις ευθηνές και δεν κρύφθηκε από τα προβλήματα. Η  ουσία της δημοκρατίας είναι όταν το λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες , όχι μόνο αυτοί που ασκόπως φωνασκούν και φλυαρούν αλλά και αυτοί που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας.