Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα με ρεύμα σε όλους από τον ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι
επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε όλους τους πολίτες του δήμου στα νοικοκυριά των οποίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ είχε διακόψει ή είχε στείλει ειδοποιητήρια διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι καμία οικογένεια στο δήμο μας δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα έγινε πράξη, αφού ήδη από τις 16 Δεκεμβρίου οι σταδιακές επανασυνδέσεις στα περισσότερα σπίτια ήταν γεγονός.
Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα εκείνη συνεδρίασε για πρώτη φορά (σ.σ.: έγινε και δεύτερη συνεδρίαση στις 19.12) η ειδική επιτροπή που συστάθηκε από τη ΔΕΗ για να εξετάσει όλες τις σχετικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν και στην οποία μετέχει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης και δυο εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ.

Η επιτροπή ήταν η πρώτη που συγκροτήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο αφού, σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ήταν ο μοναδικός δήμος που είχε πλήρη φάκελο με τα στοιχεία των πολιτών-καταναλωτών που έχρησαν άμεσης ανάγκης, και τον οποίο είχε παραδώσει πολύ πριν τη σύσταση των επιτροπών στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Απατσίδη, από τους 1.054 ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο) του δήμου, περισσότεροι από 600 είχαν λάβει από τη ΔΕΗ δεύτερη ειδοποίηση διακοπής της ηλεκτροδότησης, ενώ το ρεύμα είχε ήδη διακοπεί σε 45 νοικοκυριά, εκ των οποίων στα 30 ήταν απλή διακοπή, ενώ από τα υπόλοιπα 15 είχε αφαιρεθεί και ο μετρητής.

«Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε σχεδόν το 100% της ηλεκτροδότησης, εκτός μόνο από δύο νοικοκυριά όπου υπήρξε η λεγόμενη ρευματοκλοπή, και για τις περιπτώσεις αυτές η ΔΕΗ κρατά πιο αυστηρή στάση», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Δ.Απατσίδης.

Η Τ.Α. μπορεί και θέλει…

«Ό,τι είπαμε, το κάναμε. Κανένα σπίτι συμπολίτη μας δεν έμεινε χωρίς ρεύμα στη διάρκεια των άγιων ημερών των Χριστουγέννων», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επιμένει να διατηρεί το όλο θέμα σε προτεραιότητα αφού, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν, πρόκειται πράγματι για ζήτημα ζωής και θανάτου!

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και την καθοριστική διευκόλυνση που παρέχουν τα ειδικά επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, τα οποία συνεχώς υποδέχονται στους χώρους του Συμβουλευτικού Σταθμού Συκεών στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών συμπολίτες μας που ζητούν πληροφορίες και βοήθεια.

«Ασκήσαμε ως δήμος Νεάπολης-Συκεών, αλλά και ευρύτερα ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, και θα εξακολουθούμε να ασκούμε πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος της Τ.Α. σε κρίσιμα προβλήματα, η οποία είναι ο μόνος φορέας που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, γνωρίζει τις ανάγκες του και μπορεί να επιτελέσει ουσιαστικό κοινωνικό έργο», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Όπως σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι και στην Ελλάδα, όχι μόνο πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές της Τ.Α. σε πόρους και αρμοδιότητες στο όνομα της δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά οι δήμοι πρέπει να ενισχυθούν ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να μπορούν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα μας».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους δημόσιου οργανισμού, επιδεικνύοντας πραγματική κοινωνική ευαισθησία και επανεξετάζοντας το κοινωνικό τιμολόγιο για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις πληρωμής οφειλών και τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

www.rthess.gr