Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας επισκέπτεται την Μέριμνα του Παιδιού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΔΕ Κατερίνης
Την Πέμπτη (19/12) επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης της Μέριμνας του Παιδιού, όπου ενημερώθηκαν από τον διευθυντή Λάζαρο Κασιάρο και την
εκπαιδεύτρια Μαρία Βρούζου για τη λειτουργία και την αποστολή του φορέα. Επίσης, παρακολούθησαν ξενάγηση στα εργαστήρια βιβλιοδεσίας, κηροπλαστικής, εργόχειρου κ.λπ.
Στην Μέριμνα λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΕΔΗΦ), Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) και Κέντρο Κοινωνικοποίησης & Ψυχαγωγίας «Καφέ Κομπολόι», Υποκατάστημα φυτικής και ζωικής παραγωγής «Αγρόκτημα». Επίσης. Ελάχιστη Μονάδα Ιατρικής Αποκατάστασης και είναι υπό κατασκευή το Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Από την συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των άλλων διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται να διαθέτουν οι γονείς, οι εθελοντές ή οι ειδικοί, δηλαδή όλοι οι συνάνθρωποι μας που προσφέρουν με αυτή την αποστολή, μεγάλα αποθέματα αγάπης και υπομονής.

«Χωρίς αγάπη όλα είναι ανώφελα. Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί, δε φθονεί, δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δε ζητάει τα δικά της. Δεν ανθοφορεί στο ψέμα αλλά στην αλήθεια. Τα πάντα ανέχεται. Πάντα πιστεύει, ελπίζει, υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν εκπίπτει, ενώ όλα τ΄ άλλα, προφητείες, γλώσσες, γνώσεις, μια μέρα θα καταργηθούν.» (ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’)