Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” έρχονται...

 Στην χώρα μα το Καρναβάλι ξεκινά πάντα από την Καστοριά καθώς τα Θεοφάνεια έχουμε τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” γιορτή που έχει σχέση με την μακρόχρονη λαϊκή παράδοση της
περιοχής. 
Ο τοπικός Δήμος έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων πρόγραμμα που απαιτεί αυξημένη διάθεση για απεριόριστο γλέντι.

- Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 :
Εορταστικές εκδηλώσεις στo Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών θεάτρου δρόμου ,ξυλοπόδαρους , ακροβατικά νούμερα της ομάδας High Society και της πολυμελούς ομάδας κρουστών «Κρούση» .Μία μουσική πανδαισία ήχου , κίνησης και θεάματος . Ώρα έναρξης 14:00.

- Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 :
Εορταστικές εκδηλώσεις με προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων στις πλατείες Απόζαρι και Ντολτσό με ώρα έναρξης 13:00 μ.μ. , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόζαρι» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ντολτσού «Αφοί Εμμανουήλ» . 

- Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 :
"Σαν άλλοτε" : γλέντι στο τσαρσί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Τσαρσί" στο εορταστικό περίπτερο του συλλόγου στη Μητροπόλεως 88 . Από τις 17:00 μ.μ. με πολύ μουσική και όσο πάει ...Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι ...

- 6 Ιανουαρίου 2014 Θεοφάνεια - Ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα στην πλατεία Δαβάκη σε όλα τα παιδιά μετά τον αγιασμό των υδάτων (11:30π.μ.), σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλων Καστοριανού Καρναβαλιού “ΤA ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”».

- 6 Ιανουαρίου 2014 Θεοφάνεια & 7 Ιανουαρίου 2014 Αϊ-Γιαννιού. “Καστοριανά Ραγκουτσάρια”. Τα «μπουλούκια» από νωρίς το απόγευμα ξεχύνονται σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης, με ζωντανή μουσική από λαϊκές ορχήστρες σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και ξέφρενο αδιάκοπο χορό.

- 8 Ιανουαρίου 2014 Πατερίτσα - “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” Αποκορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων γίνεται την ημέρα αυτή με την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στην οδό Μητροπόλεως (Τσαρσί) με ώρα έναρξης 12:30.
Στη συνέχεια γλέντι και χορός μέχρι τελική πτώσεως στην πλατεία Ντολτσό .

Πηγή: όμορφα ταξίδια