Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ταξίδι στη γιορτινή Ελλάδα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Visit Greece
Ο Δεκέμβρης είναι ο πιο γιορτινός, γλυκός, μελωδικός, νόστιμος και οικογενειακός μήνας του χρόνου! Οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας φορούν τα γιορτινά τους και φωτίζονται με κάθε λογής λαμπιόνια, μελωδικές παιδικές φωνές που τραγουδούν τα Παραδοσιακά Κάλαντα αντηχούν σε κάθε γωνιά της χώρας, λαχταριστά πιάτα και γλυκά μας καλωσορίζουν στο μαγικό κόσμο των ελληνικών Χριστουγέννων.
Αυτό το μήνα τι θα λέγατε να:


  • αποδράσουμε στο γραφικό Καρπενήσι με τα κεραμοσκέπαστα σπίτια, τις τοπικές νοστιμιές και το γεμάτο αντιθέσεις φυσικό τοπίο
  • αφήσουμε την ελληνική τέχνη να μας ταξιδέψει στα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς 
  • αναζητήσουμε τα γιορτινά μας ψώνια στιςαγορές της Αθήνας, ιδανικές για κάθε γούστο αλλά και κάθε πορτοφόλι
  • γνωρίσουμε την ιστορία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και τις διαφορετικές συνταγές της απ’όλη την Ελλάδα
  • επισκεφθούμε το ανακαινισμένο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά που άνοιξε τις πόρτες του και μας καλεί σε ένα πλήθος θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών & εικαστικών δρώμενων. 
Λίγες μέρες πριν φύγει αυτός ο χρόνος, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή των παραδοσιακών κουραμπιέδων μέσα από το πρώτο “It all tastes Greek to Me” video αλλά κυρίως τις αμέτρητες ευχές μας για τις γιορτές!
Καλή Χρονιά και ένα κομμάτι από τη Βασιλόπιτά μας θα το κρατήσουμε για εσάς! Ευχόμαστε να είστε οι τυχεροί που θα κερδίσετε το φλουρί!

Η ομάδα του Visit Greece




Απόδραση στο Καρπενήσι

Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά το γραφικό Καρπενήσι με τα κεραμοσκέπαστα σπίτια, τις τοπικές νοστιμιές & το γεμάτο αντιθέσεις φυσικό τοπίο. Επιβλητικά βουνά, ορμητικά ποτάμια, εντυπωσιακοί καταρράκτες & γαλήνιες λίμνες…ένας επίγειος παράδεισος κρυμμένος στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας σας περιμένει! Φύγαμε;

Γιορτινά ψώνια στην Αθήνα

Αναζητάτε το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα;  Οικολογικά προϊόντα, έργα τέχνης, vintage «θησαυροί», παπούτσια, και πρωτότυπα υλικά για τις προσωπικές σας δημιουργίες σάς κλείνουν το μάτι από τις στολισμένες βιτρίνες. Φύγαμε για τις αγορές της Αθήνας!

Ελληνική Τέχνη & γιορτινά έθιμα

Η πιο όμορφη & χαρούμενη εποχή του χρόνου πλησιάζει! Μικρά και μεγάλα παιδιά ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο. Ελάτε να γνωρίσουμε μερικά από αυτά μέσα από την ελληνική τέχνη!Ζήστε τη μαγεία!

Η πίτα του Αϊ- Βασίλη

Πρώτη ημέρα ενός καινούργιου χρόνου η Πρωτοχρονιά και το έθιμο απαιτεί ένα γλυκό «τυχερό» παιχνίδι… την κοπή της Βασιλόπιτας. Πολλές συνταγές κυκλοφορούν ανά την Ελλάδα, όμως όλες έχουν ένα βασικό συστατικό… το πολυπόθητο φλουρί! Πριν την κόψετε, διαβάστε την ιστορία της & δοκιμάστε τις συνταγές της!

Tο «στολίδι» του Πειραιά άνοιξε ξανά!

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας, άρχισε ξανά τη λειτουργία του με πλήθος λαμπρών εκδηλώσεων και ένα πυκνό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικά δρώμενα και προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον των φιλότεχνων. Μάθετε γιατί…

Λαχταριστοί κουραμπιέδες!

Το πρώτο βίντεο της σειράς «It all tastes Greece to me» είναι έτοιμο και σας περιμένει στο Youtube! Σας καθοδηγεί ποια υλικά να χρησιμοποιήσετε και βήμα βήμα πώς να φτιάξετε το αγαπημένο γλύκισμα των εορτών, τους λαχταριστούς κουραμπιέδες! Απολαύστε το... και καλή επιτυχία!

Ονειρεμένα Χριστούγεννα!

Στην Ελλάδα, οι γιορτές των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς δημιουργούν έναν μαγικό κόσμο που αξίζει να απολαύσετε με όλες σας τις αισθήσεις: εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς, μοναδικές γεύσεις, μεθυστικά αρώματα, παραμυθένιες μουσικές παρασύρουν το συναίσθημά μας... γινόμαστε & πάλι παιδιά!