Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Απόφαση λήψης μέτρων για ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Νομό Θεσσαλονίκης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης  ανακοινώνει ότι:
1. Απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τον Νομό Θεσσαλονίκης ζώντων αιγοπροβάτων, μη εδώδιμων προϊόντων των ευαίσθητων ειδών ( δέρματα, ερίου και άλλων ειδών που θα μπορούσαν να μεταδώσουν την
νόσο), ειδών χορτονομής. Επιτρέπεται η είσοδος στο Νομό αιγοπροβάτων από άλλους Νομούς για σφαγή σε σφαγεία της Π.Ε Θεσ/νίκης τα οποία βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης. Τα αυτοκίνητα μεταφοράς αιγοπροβάτων πρέπει υποχρεωτικά να απολυμαίνονται σχολαστικά  κατά την είσοδο και έξοδο τους από το σφαγείο.
2. Απαγορεύονται οι αγοροπωλησίες αιγοπροβάτων σε όλο τον Νομό.
3.Επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων που μεταφέρουν αιγοπρόβατα προς άλλους νομούς από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης χωρίς όμως ενδιάμεση στάση.
4. Απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων από τις συνήθεις περιοχές βόσκησης και η προσέγγιση στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης που έχουν ορισθεί.
5.Στην ζώνη προστασίας των 3 km όλα τα αιγοπρόβατα παραμένουν εντός της εκμετάλλευσης  δεν μετακινούνται από αυτήν. Μόνο σε επείγουσα σφαγή σφάζονται στο πλησιέστερο σφαγείο μετά από άδεια του ΤΚΕΑ.
Στην ζώνη επιτήρησης των 10 km τα αιγοπρόβατα δεν μετακινούνται εκτός της ζώνης για 21 μέρες. Επιτρέπεται η σφαγή αιγοπροβάτων μετά την παρέλευση 21 ημερών στο πλησιέστερο σφαγείο μετά από άδεια του ΤΚΕΑ.
Τα αιγοπρόβατα των εκμεταλλεύσεων της ΠΕ Θεσσαλονίκης που βρίσκονται εκτός των  ζωνών  προστασίας και επιτήρησης επιτρέπεται να σφάζονται μόνο σε σφαγεία του Νομού που βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης
6.Την εφαρμογή της απόφασης αυτής αναθέτουμε στις οικίες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές, Δημοτικές Αρχές
7 μη τήρηση των όρων της παρούσας έχει σαν συνέπεια την επιβολή κυρώσεων του άρθρου 20 της 258933/5-8-2008 απόφασης.
8.  Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την ανάκλησή της.





ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Π.Κ.Μ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Μ.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ