Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Εξελίξεις στη Μητρόπολη Κίτρους – Κινητικότητα σε ακόμα δυο Μητροπόλεις

Το περιεχόμενο του πορίσματος της τριμελούς επιτροπής, που εξέτασε τον ασθενούντα μητροπολίτη Κίτρους Αγαθόνικο, αναμένεται να τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος στην συνεδρίαση της ΔΙΣ για τον
Νοέμβριο.
Το σώμα θα συνέλθει από αύριο και μέχρι την Πέμπτη στην τακτική του συνεδρίαση για αυτό το μήνα.
Πριν από τρεις εβδομάδες η αρμόδια τριμελής επιτροπή, τη σύσταση της οποίας ορίζει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την εξέταση της ικανότητας άσκησης διοίκησης από γηραιούς και νοσούντες αρχιερείς, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κίτρους.
Το πόρισμά της έχει καταρτιστεί και βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ιεράς Συνόδου, ενώ έχει κοινοποιηθεί και στον υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με τις επιταγές του Καταστατικού Χάρτη. Όπως ορίζει η διαδικασία που περιγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη, το πόρισμα είναι δεσμευτικό για την Ιερά Σύνοδο η οποία ανάλογα με το περιεχόμενό του καλείται είτε να θέσει τον Μητροπολιτικό θρόνο εν χηρεία, είτε να δηλώσει πως ο Μητροπολίτης παραμένει. Εφόσον η γνωμάτευση είναι αρνητική η τελευταία πράξη γράφεται με το Προεδρικό Διάταγμα.
Κινητικότητα και για δυο ακόμα Μητροπόλεις
Στο μεταξύ, Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μελετά το ενδεχόμενο να κινήσει ανάλογες διαδικασίες και για δυο ακόμα Μητροπόλεις. Η μια εξ αυτών βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα και η άλλη στην περιοχή της Θεσσαλίας.


http://www.dionolympos.gr/