Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ζητείται απάντηση σε Αίτημα-Διαμαρτυρία από το 2011 κατοίκων της Μεγάλης Γέφυρας Δήμου Πύδνας Κολινδρού, για το πρόβλημα στην διανομή αλληλογραφίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κάτοικοι Μεγάλης Γέφυρας Δήμου Πύδνας Κολινδρού
Σας δημοσιεύουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατοίκων της Μεγάλης Γέφυρας αρχείο - αίτημα  προς τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού από 7-10-2011 με το οποίο ζητήθηκε από την Δημοτική αρχή
να τοποθετήσει ταχυδρομικές θυρίδες στο χωριό, όπως και σε άλλα χωριά του Δήμου μας,
προκειμένου, να γίνεται η διανομή αλληλογραφίας απρόσκοπτα και με ασφάλεια διαφυλάσσοντας το απόρρητο όπως ο νόμος και η λογική ορίζουν.
Δυστυχώς έχει παρέλθει σχεδόν διετία και  η δημοτική αρχή αγνόησε το συλλογικό αυτό αίτημα, αδιαφόρησε και το περιφρόνησε με αποτέλεσμα η αλληλογραφία να  συνεχίζει να παραδίδεται από τον διανομέα στο καφενείο υποκαθιστώντας έτσι τον καφετζή  άτυπο βοηθό του διανομέα και κυρίως κοινωνό της αλληλογραφίας με ότι αυτό συνεπάγεται για το απόρρητο και την ασφάλεια της αλληλογραφίας..
Πρόσφατα έκλεισε το υποκατάστημα Κολινδρού όπου υπαγόταν η Μεγάλη Γέφυρα η οποία υπήχθη πλέον στο υποκατάστημα Αιγινίου.
Η διανομή στο Αιγίνιο γίνεται στο γραμματοκιβώτιο κάθε σπιτιού ενώ παραδόξως δεν συμβαίνει αυτό στην Μεγάλη Γέφυρα  καθιστώντας έτσι τους κατοίκους της, δημότες Β' κατηγορίας.



Διαβάστε το αίτημα των κατοίκων της Μεγάλης Γέφυρας προς τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού


Αίτηση                                                                        Προς
Κατοίκων Μεγάλης Γέφυρας Πιερίας                     Δήμο  Πύδνας-Κολινδρού
                                                                                    Εις Αιγίνιο     
                                                 
  ΑΠ 19089/7/10/2011/Δήμος Πύδνας Κολινδρού
          
ΘΕΜΑ:ΕΛΤΑ-Προβλήματα στην διανομή της αλληλογραφίας

1.Έχουμε την τιμή να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

α.       Η Μεγάλη Γέφυρα υπάγεται ταχυδρομικά στο κατάστημα ΕΛΤΑ Κολινδρού και όχι στο Αιγίνιο όπου ανήκει διοικητικά
β.       Έχει χαρακτηρισθεί από τον ΕΛΤΑ, ως αγροτικός οικισμός,(ενώ το Αιγίνιο είναι ταχυδρομείο αστικού τύπου ), και η διανομή της αλληλογραφίας εξυπηρετείται από ταχυδρομικό υπάλληλο του καταστήματος ΕΛΤΑ Κολινδρού κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
γ.       Επειδή  δεν έχουν τοποθετηθεί θυρίδες σε κομβικό σημείο του οικισμού, όπως σε άλλους οικισμούς ,(Καταχάς), ώστε να διευκολύνεται ο υπάλληλος στην τοποθέτηση της αλληλογραφίας στην θυρίδα κάθε κατοίκου, υπάρχει πρόβλημα στην έγκαιρη–απρόσκοπτη και ασφαλή διανομή της αλληλογραφίας μας, (πολλές φορές εγκαταλείπεται η αλληλογραφία σε  καφενείο του χωριού , στην «καλοσύνη» του ιδιοκτήτη και στην αδιακρισία των κατοίκων κατά παράβαση των ισχυόντων για το απόρρητο  και την ασφάλεια της αλληλογραφίας.
δ.       Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διανομής της αλληλογραφίας αιτούμεθα:

         (1) Την εκδήλωση των αναγκαίων, εκ του δήμου,ενεργειών, ώστε να υπαχθεί η Μεγάλη Γέφυρα στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ Αιγινίου το οποίο είναι αστικού τύπου                                                       ή
(2) Να τοποθετηθούν θυρίδες στον οικισμό κατά τα πρότυπα του Καταχά κλπ

2. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας

Οι αιτούντες

Ακολουθούν υπογραφές δέκα τριών (13) κατοίκων