Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων του Δημητρίου Χλεμέ Προέδρου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Πύδνας Κολινδρού
   Η 1η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Η ημέρα αυτή έχει στόχο την ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην εθνική, κοινωνική, οικονομική ανάπτυξη κάθε
κοινωνίας αλλά και στην αναγνώριση της προσφοράς των γνώσεων και των εμπειριών συνανθρώπων μας που έχουν πολλά ακόμη να προσφέρουν, αρκεί η πολιτεία και η κοινωνία να μεριμνά για την υγεία τους και να τους δίνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες  αξιοπρεπούς  διαβίωσης.   
   Οι ηλικιωμένοι στις μέρες μας δοκιμάζονται και αυτοί από την οικονομική  κρίση και χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την συμπαράσταση και την φροντίδα μας.
  Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού δείχνοντας αμέριστο ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας στα πλαίσια των κοινωνικών του δομών,  λειτουργεί και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο από σήμερα παρατείνεται για ακόμη ένα έτος. Το πρόγραμμα υποστηρίζει ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν νοσηλευτικής, οικογενειακής και κοινωνικής φροντίδας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με εξειδικευμένο προσωπικό και υψηλού επιπέδου παροχές. Σε συνεργασία με κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προσπαθούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες καλύτερης διαβίωσης και ενεργού συμμετοχής.
 Την τιμητική αυτή ημέρα της γιορτής των ηλικιωμένων εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει πέρα από τις ευχές να υποσχεθούμε πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας και θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε όλοι μαζί ένα κοινωνικό πλαίσιο για να έχουμε μαζί με το χαμόγελο αγάπης και χαμόγελο ζωής.