Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ

Ανάστατοι και επί ποδός πολέμου είναι οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας, καθώς οι τιμές που ανακοινώθηκαν από συγκεκριμένη εταιρία είναι απαράδεκτα χαμηλές εν συγκρίσει με πέρσι, όπως
κατηγορηματικά υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους.
 Οι καπνοπαραγωγοί της  Πιερίας δεν θα πρέπει για κανέναν λόγο να παραδώσουν τα καπνά τους, όπως αναφέρουν από κοινού οι 8 εκπρόσωποί τους των Ομάδων Καπνού του νομού, που συγκεντρώθηκαν εκτάκτως σήμερα το βράδυ Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στην Κατερίνη. Ειδικότερα πρόκειται για τους εκπροσώπους των Ομάδων Καπνού: Σαμψούς Πιερίας, Ορεινών Πιερίων, Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας, ΝΕΟΚΟΠΑΚ Κολινδρού, Λόφου Μηλιάς, ΣΠΕΚΟ Βροντούς, ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας και Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Πιερίας.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών της Πιερίας συγκεκριμένη εταιρία εκτός από τις πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρει στους καπνοπαραγωγούς:
1. Δεν έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή για να διασφαλίσει την πληρωμή των καπνοπαραγωγών και 2. Δεν έχει καταθέσει πρόγραμμα παραλαβής των καπνών όπως είναι η συμβατική της υποχρέωση και δεν έχει γνωστοποιήσει στις Ομάδες Καπνού τους χώρους παραλαβής, τα γνωστά ΑΚΑ(Αποθηκευτικά Κέντρα Αγοράς).

Οι Ομάδες Καπνού της Πιερίας συνιστούν στους καπνοπαραγωγούς να μην παραδώσουν τα καπνά τους από αύριο Τρίτη 29 Οκτωβρίου και για τον λόγο αυτό συστήνουν Επιτροπές επανεκτίμησης της αξίας των καπνών τους.
Επίσης, αποφασίστηκε να συγκληθεί άμεσα η Διεπαγγελματική Καπνού ούτως ώστε να εξεταστεί η σοβαρότητα και η κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί….

http://kontastousagrotes.blogspot.gr/