Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το νέο απίστευτο υπερ-γιοτ που κάνει... σκόνη τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς [εικόνες]

Λογικά ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήδη έχει κάνει την κίνησή του. Μέχρι να την υλοποιήσει όμως, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα αναφέρεται ως ο κάτοχος του δεύτερου μεγαλύτερου γιοτ στον
κόσμο. Γιατί πλέον στις θάλασσες αρμενίζει μία μεγαλύτερη θαλαμηγός που κάνει... σκόνη το Εclipse, το καμάρι του Αμπράμοβιτς.

Με μήκος 180 μ., το Azzam ξεπερνά κατά 17 μ. το γιοτ του Αμπράμοβιτς που ήταν έως τώρα το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το θηριώδες νέο σκάφος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και από αντιτορπιλικό, ενώ η πολυτέλειά του ξεπερνά αυτά που ταξίδευαν στα πελάγη ως τώρα.
Τον περασμένη μήνα το Azzam ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από τη Βρέμη, όπου κατασκευαζόταν τα τελευταία τρία χρόνια. Η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του παραμένει ένα μυστήριο, αλλά οι περισσότεροι εικάζουν πως πρόκειται δισεκατομμυριούχο από τη Μέση Ανατολή.
Αλλωστε μόνο κάποιος τέτοιος θα μπορούσε να αποκτήσει αυτό το στολίδι που κόστισε 605 εκατ. δολάρια, ενώ αντίστοιχα υψηλό είναι και το ποσό που απαιτείται για τη συντήρησή του κάθε χρόνο, αφού εκτιμάται πως απλά για να είναι αγκυροβολημένο στο νερό χρειάζονται 60 εκατ. δολάρια ετησίως.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο εσωτερικό του, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι και σε αυτό το τον τομέα θα ξεπεράσει το γιοτ του Αμπράμοβιτς. Στόχος που δεν είναι ιδιαίτερα απλός, καθώς πρόκειται για σκάφος με δύο πισίνες, κινηματογράφο, ντίσκο, βαθυσκάφος με το οποίο ο ιδιοκτήτης του εξερευνά το βυθό και δύο ελικοδρόμια. Το τζάμι στην κρεβατοκάμαρα του Αμπράμοβιτς είναι αλεξίσφαιρο και το σκάφος έχει το δικό του αμυντικό σύστημα πυραύλων! Πάντως το Azzam λέγεται πως έχει «σοφιστικέ και πολυτελές εσωτερικό με αποικιακό στυλ».




Πηγή: Το νέο απίστευτο υπερ-γιοτ που κάνει... σκόνη τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/115421#ixzz2ZQdoZi1C


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ