Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Επεισόδια στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής με έναν τραυματία μεταξύ κατοίκων και εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός»

Αντιδρούν οι κάτοικοι στην εξόρυξη χρυσού - Ένα άτομο τραυματίστηκε από τις συγκρούσεις
Επεισόδια, με έναν τραυματισμό, σημειώθηκαν νωρίτερα στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, μεταξύ κατοίκων της
περιοχής, που αντιδρούν στην μεταλλευτική δραστηριότητα και εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Αρναία, ενώ στη συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε στο Παλαιοχώρι, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στην εταιρεία. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των εργαζομένων, χωρίς να διευκρινίζεται κάτω από ποιες συνθήκες, ενώ μετά από επέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση εκτονώθηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «Ελληνικός Χρυσός» Κωνσταντίνο Γεωργαντζή, που επικαλείται πληροφορίες παρευρισκομένων κατοίκων του Παλαιοχωρίου και εργαζομένων στην εταιρεία, επισημαίνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «οι αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα επιτέθηκαν σε εργαζόμενους στην εταιρεία και κατοίκους του χωριού, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά». 

Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Βασίλης Μοσχόπουλος αναφέρει ότι «κατά τη διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο, στην Αρναία, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν το κτίριο, διατυπώνοντας απειλές κατά του δημάρχου ενώ στο επεισόδιο στο Παλαιοχώρι τραυματίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Αρναία».

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Λαγόντζος, κάτοικος Χαλκιδικής, επικαλούμενος πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» προκάλεσαν φραστικά τους διερχόμενους με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια. 

http://cebil.gr/