Οι ''μικροί'' ηθοποιοί (μεγάλοι σε ταλέντο) είχαν ηλικία από 4,5 ετών (προ νήπια)
μέχρι την τάξη της ΣΤ' δημοτικού σε σύνολο περίπου 30 παιδιών.
μέχρι την τάξη της ΣΤ' δημοτικού σε σύνολο περίπου 30 παιδιών.
Η προσπάθεια του σκηνοθέτη να ''μοιράσει'' τους ρόλους ήταν επιτυχημένη γιατί κάθε παιδί απέδωσε με φυσικότητα το ρόλο του σύμφωνα με τις δυνατότητες και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.
Με την έναρξη και την εξέλιξη της παράστασης, ο θεατής παρακολουθούσε ένα έργο που ενώ τον ταξίδευε πίσω στο χρόνο ταυτόχρονα η πλοκή γινόταν επίκαιρη, διανθισμένη με στοιχεία από το σήμερα.
Τα νοήματα και οι διαχρονικές αξίες του έργου, μαζί με το τρόπο που παρουσιάσθηκαν τα κείμενα (σε διασκευή του Θ.Μαργαρίτη) από τα παιδιά, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μιας απλής παιδικής παράστασης.
Τέλος τα ανεπιτήδευτα κοστούμια και το λιτό σκηνικό (έργο των παιδιών) μαζί με τον ήχο και τον φωτισμό έδωσαν μια νότα ζωντάνιας μαζί με την (άψογα οργανωμένη) σκηνική παρουσία των παιδιών.
Στο τέλος, αυτό που έμεινε σε όλους ήταν ότι η παράσταση έδωσε τροφή για το νου και πρόσφερε πραγματική ψυχαγωγία. Την ίδια αίσθηση πληρότητας νιώσαμε και με την περσινή παράσταση (Πλούτος του Αριστοφάνη).
'Αξια αναφοράς είναι η βοήθεια των γονέων, του συλλόγου μας, των χορηγών και όλων των συντελεστών αυτής της παράστασης.
Εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα στον Θ.Μαργαρίτη, στα παιδιά του θιάσου και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.
Καλό καλοκαίρι.
Κ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ