Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Έναρξη εργασιών κατασκευής αποχετευτικών δικτύων στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
 1. Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου: «Αποχέτευση Παλαιού Ελευθεροχωρίου» προϋπολογισμού 1.932.702,57€ από την ανάδοχο εταιρεία
ΜΗΛΙΩΤΗΣ Α.Τ.Ε. κατόπιν υπογραφής σύμβασης στις 6 Φεβρουαρίου 2013.
Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 6,20 χιλιομέτρων αλλά και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 5,00 χιλιομέτρων  στον οικισμό Παλαιού Ελευθεροχωρίου με την κατασκευή και τριών (3) νέων αντλιοστασίων.
2. Επιπροσθέτως, ξεκίνησαν και οι εργασίες για την κατασκευή του έργου: «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.116.291,66€, ύστερα από την με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Α.Τ.Ε. στις 25 Απριλίου 2013.
Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 21 χιλιομέτρων αλλά και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 11 χιλιομέτρων στον Μακρύγιαλο και στην κατασκευή τεσσάρων (4) νέων αντλιοστασίων.
3. Παράλληλα εντός Αυγούστου θα υπογραφεί και η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Αποχέτευση Μεθώνης και Νέας Αγαθούπολης» προϋπολογισμού 7.863.784,00€ με την ανάδοχο εταιρεία ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ κατόπιν της προέγκρισης της σύμβασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 23,00 χιλιομέτρων αλλά και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 12,00 χιλιομέτρων  στους οικισμούς Μεθώνης και Ν. Αγαθούπολης με την κατασκευή και τριών (3) νέων αντλιοστασίων.
·  Τα παραπάνω έργα αναμένεται να ελαττώσουν δραστικά την περιβαλλοντική
κι αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, καθώς θα ελαττωθεί η ρύπανση τόσο του εδάφους όσο και των υδάτων, επιφανειακών κι υπόγειων και θα εξαλειφτεί ο κινδύνος πρόκλησης βλάβης της δημόσιας υγείας, ο οποίος είναι σήμερα άμεσος.
Από τα έργα αυτά θα ωφεληθούν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, όσο και ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών και τουριστών που επισκέπτονται τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού κάθε χρόνο.
Λόγω των ανωτέρω κι επειδή πρόκειται για την αποχέτευση μιας ζώνης παραλιακής και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τα έργα ήταν επιτακτικά για την αναβάθμιση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος, με συνεχή αγώνα και επίπονες προσπάθειες, προχωρά σταθερά προσηλωμένος στην ανάπτυξη με έργα υποδομής τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην προσέλκυση τουριστών, στην οικονομική ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας στην Βόρεια Πιερία.


Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού