Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος - Ανεπανάληπτες Στιγμές στον Όρκο των Αθλητών

Μας το έστειλε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
 Ξεκίνησαν την Τρίτη και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 08 Μαΐου 2013 οι Δηλώσεις συμμετοχής των Αθλητών που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 για σκάφη τύπου
Optimist και Laser 4.7, που πραγματοποιείται στην Κατερίνη, στο διάστημα από 7 έως 11 Μαΐου 2013. Οι αποστολές κατέλυσαν ήδη στα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean Village και Princess. Την Τετάρτη 08 Μαΐου 2013 στις 13.00 μ.μ. είναι προγραμματισμένη και η πρώτη εκκίνηση Ιστιοδρομίας.
 Το απόγευμα της Τρίτης, έγινε και η παρέλαση των αποστολών και η επίσημη τελετή έναρξης στην Κεντρική Πλατεία της Παραλίας Κατερίνης. Η συγκινητική πραγματικά πομπή των Αθλητών ξεκίνησε από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, συνοδευόμενη από την φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης, χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της Πιερίας, την Εθελοντική Ομάδα των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πλήθος κόσμου. Η πομπή κατέληξε στην πλατεία της Παραλίας, όπου μετά από την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας από Αξιωματικό του Υπολιμεναρχείου Κατερίνης, χαιρέτισαν την εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κος Σάββας Χιονίδης, η βουλευτής Πιερίας Κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Κος Αριστείδης Αδαμόπουλος και ο πρόεδρος του Ν.Ο.Κατερίνης Κος Γιώργος Μελετλίδης. Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Κου Κ. Κουκοδήμου, ο πρώην βουλευτής Κος Καρπούζας και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δ. Κατερίνης Κος Θωμάς Παπαδημητρίου.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ο Όρκος Αθλητών που εκφώνησε η μικρή αθλήτρια του Ν.Ο.Κατερίνης Λουκία Σιδηροπούλου, συνοδευόμενη από τον Ιατρό Ορθοπεδικό Κο Ιωάννη Τερζίδη, πρώτο προπονητή Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ακόμη όμορφη στιγμή αποτέλεσε η έπαρση των σημαιών των συνδιοργανωτών από τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή και βραβευμένο με βραβείο Ήθους από την Ε.Ι.Ο. τον Κο Δημήτρη Καρπούζα, την Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ζωή Μανιώτη και τους αθλητές Δήμητρα Μητσοκάπα και Ευάγγελο Βαρμπένη.
 Την όλη εκδήλωση «έντυσαν» χορευτικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας, ο Σύλλογος Θρακών, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών και το εργαστήρι Κρητικής Μουσικής Παράδοσης «το Ξαθέρι»
Αποδεικνύοντας την κοινή προσπάθεια που έγινε από όλους τους κατοίκους της Πιερίας, την τελετή Έναρξης έκλεισαν μαζί η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Κα Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κο Σάββα Χιονίδη, που κήρυξαν μαζί και την επίσημη έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013.
 Η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013, εύχεται σε όλους τους Αθλητές πολλές Αγωνιστικές επιτυχίες. Υποσχόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα αξέχαστο Πρωτάθλημα, υπό το βλέμμα του Δία.

Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013