Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Επανέρχεται ΔΡΑΧΜΗ πέντε αστέρων!!! Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό

Μας το έστειλε το tsantiri.gr..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό! Ιδρύθηκε το κόμμα της Δραχμής!
Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων
Την 1η Μαΐου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και στις 2 Μαΐου κατατέθηκε από 215 ιδρυτικά μέλη  και εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο, η δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος με την ονομασία ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων με επίκεντρο τις ακόλουθες πέντε βασικές θέσεις :


1) ανατροπή του Μνημονίου,
2) επιστροφή στη δραχμή,
3) αυτοδύναμη ανάπτυξη
3) εθνική αξιοπρέπεια,
5) κοινωνική δικαιοσύνη.
Η ΔΡΑΧΜΗ 5 συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. Προωθεί συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου. Μέλη και Φίλοι της Κίνησης μπορούν να γίνουν άτομα που ενστερνίζονται τις βασικές της αρχές και δεν έχουν καταδικαστεί για ποινικό ή σοβαρό αστικό αδίκημα. Στην αρχική ιδρυτική φάση, επικεφαλής της Κίνησης είναι Τριμελής Γραμματεία που εκλέγεται από Προσωρινή Κεντρική Διοίκηση. Η οργανωτική διάρθρωση προβλέπει τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής, Εκτελεστικού Γραφείου, Προέδρου και Γραμματέα του Ε.Γ. καθώς και Περιφερειακών, Τοπικών και Εργασιακών Οργανώσεων.
Η ΔΡΑΧΜΗ 5 , η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση των Πέντε Αστέρων, εκπροσωπείται από ενεργούς πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, από στελέχη που δεν έχουν ανάμειξη στη Μνημονική υποτέλεια. Εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών. Αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή «Ιερή Συμμαχία» της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου.
Ύστερα από επίπονη μελέτη και διεργασία, το ισχυρό επιστημονικό επιτελείο της Κίνησης, έχει καταστρώσει συγκροτημένο σχέδιο συντεταγμένης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αναγέννηση της παραγωγικής της βάσης με ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και νοικοκύρεμα του κράτους, με χρηστή, έντιμη και αποτελεσματική διοίκηση, ελληνοκεντρικό προσανατολισμό με κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες, με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των λιγότερα εχόντων. Η πολιτική πλατφόρμα της Κίνησης επικεντρώνεται στα ακόλουθα σημεία :
Κατάργηση του Μνημονίου με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, με στάση πληρωμών του χρέους, αναδιαπραγμάτευση και κούρεμα του σε επίπεδα της τάξης του 70%, με επιμήκυνση αποπληρωμής του υπολοίπου, περίοδο χάριτος 2-3 ετών, διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και εφαρμογή ενός βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου.
Eλληνοκεντρικό προσανατολισμό της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών και όχι των αγορών και των τραπεζών, με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με αφετηρία το εθνικό συμφέρον, δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους και αποτροπή της φυγής τους στο εξωτερικό, αποτελεσματικό έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, ενίσχυση της γεννητικότητας της Ελληνίδας μητέρας και των δεσμών της χώρας με την Ομογένεια, προάσπιση της ιστορικής της συνέχειάς με ανάδειξη της μεγάλης ιστορικής μας κληρονομιάς στις επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα.
Προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους, τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου του νότου, τη θέσπιση κοινών πολιτικών σε οικονομικές, δημοσιονομικές, αναπτυξιακές, εμπορικές, τραπεζικές και νομισματικές πρακτικές, την πολιτική σύμπραξη για ισχυροποίηση της γεωπολιτικής τους ισχύος, τη διαπραγμάτευση των χρεών, την αξιοποίηση των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών τους πόρων, την ανακήρυξη της ΑΟΖ του Ευρωπαϊκού νότου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Στήριξη της ελληνικής παραγωγής, της εγχώριας επιχειρηματικότητας και εσωτερικής κατανάλωσης, με ενίσχυση της απασχόλησης, του κοινωνικού κράτους, των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με προοπτική την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τη δικαιότερη κατανομή του εθνικού εισοδήματος και την προστασία του περιβάλλοντος.
Έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, της διακίνησης κεφαλαίων και των κερδοσκοπικών χρηματιστηριακών συναλλαγών, διαχωρισμό ανάμεσα στις εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες, δημιουργία επενδυτικής τράπεζας για τους Έλληνες της διασποράς και τους φίλους της χώρας και διατήρηση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Εθνικής Τράπεζας υπό κεντρικό κρατικό έλεγχο.
Προώθηση στρατηγικών επενδύσεων για την αυτοδύναμη ανάπτυξης της χώρας με εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης, με άμεση αξιοποίηση του ενεργειακού, του ορυκτού πλούτου και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ενίσχυση των υγιών βιομηχανικών και κατασκευαστικών μονάδων, της σύγχρονης και εναλλακτικής γεωργίας, της ιχθυοκαλλιέργειας, της βιομηχανίας τροφίμων, ποτών και λιπασμάτων, του ποιοτικού και θαλάσσιου τουρισμού, των αμυντικών προϊόντων, των ναυπηγείων, της φαρμακοβιομηχανίας, των μεταφορών, των χρηματοοικονομικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών, της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, της έρευνας και καινοτομίας, τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, τη δημιουργία διεθνών Πανεπιστημιακών κέντρων εκπαίδευσης και έρευνας με αξιοποίηση Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν διεθνώς.
Περιστολή του κράτους και των δημόσιων δαπανών, δημιουργία προϋπολογισμών μηδενικής βάσης, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης με ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού χωρίς απολύσεις εκτός από περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, πάταξη της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, καθιέρωση σταθερού, απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος, επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, ανόρθωση και εξορθολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκατάσταση του δίκαιου κοινωνικού κράτους και της προστασίας των λιγότερο προνομιούχων πολιτών, ενίσχυση της ελληνιστικής παιδείας, των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.
Προώθηση της πραγματικής δημοκρατίας και αποκέντρωσης αλλά με πρόταξη του γενικού συμφέροντος της χώρας απέναντι στον ακραίο τοπικισμό και συντεχνιασμό, εμμονή στη συλλογική προσπάθεια, αλλά και στην προσωπική ευθύνη,θέσπιση κανόνων αξιοκρατίας, διαφάνειας ελέγχων, επιβραβεύσεων και κυρώσεων για τους δημόσιους λειτουργούς, καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση της ομαλής λειτουργίας της δικαιοσύνης.
Θεσμική καθιέρωση της στελεχιακής ανανέωσης σε θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας, με δημιουργία ασυμβίβαστου κατάληψης θέσεων πέραν των δύο θητειών ( Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, κλπ) και ανάδειξη στελεχών με πολιτική συνέπεια, ανεπίληπτο βιογραφικό, γνώσεις, ικανότητες, αξιοσύνη και ήθος, με εμμονή σε υψηλές αρχές, αξίες και ανθρωπιστικά ιδανικά για την οικονομική και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας
Κάλεσμα συστράτευσης
Η απαλλαγή από το επαχθές Μνημόνιο με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τείνει να αποτελέσει σήμερα πλειοψηφική άποψη στον ελληνικό και στον κυπριακό λαό, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του νότου. Αυτό έγινε περισσότερο αντιληπτό ιδιαίτερα ύστερα από την πρόσφατη ληστρική επιδρομή στην Κύπρο. Η καταστροφική εμμονή σε ακραίες συνταγές λιτότητας, τα επονείδιστα δάνεια, αυτό το ίδιο το σκληρό ευρώ, καταστρέφουν την ελληνική οικονομία, αλλά και τις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου, όπως έχει επισημανθεί από τους σημαντικότερους διεθνείς οικονομολόγους και αναλυτές αλλά και δικές μας οικονομοτεχνικές μελέτες. Η ευρωζώνη χωρίς την ύπαρξη μιας ισχυρής κεντρικής πολιτικής και οικονομικής ομπρέλας, οδηγεί σε αδιέξοδα. Σήμερα, βιώνουμε μια πρωτοφανή σύγχρονη ελληνική τραγωδία χωρίς ελπίδα αναστροφής, μια απέραντη φτώχεια που ποτέ δε ζήσαμε στο παρελθόν με το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή. Όμως, η ανατροπή του εθνοκτόνου Μνημονίου, δεν είναι εφικτή χωρίς την έξοδο από την ευρωζώνη, αφού το Μνημόνιο και το ευρώ αποτελούν μία απόλυτα αδιαχώρητη ενότητα. Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας συγκροτημένης πολιτικής κίνησης,όπως η ΔΡΑΧΜΗ 5 σε συνεργασία με φορείς,πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα που έχουν παρόμοιους κεντρικούς στόχους χωρίς αποκλεισμούς, εκτός και αν πρόκειται για πρόσωπα επιλήψιμου ή αμφιλεγόμενου ήθους.
Η ιδρυτική ομάδα της Κίνησης καλεί όλους τους πολίτες με κοινωνικές και ελληνοκεντρικές ευαισθησίες, να στρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν αγωνιστούμε για την ελπίδα ενάντια στην αναίμακτη κατάληψη και υποδούλωση της χώρας που συντελείται σήμερα. Η παραίτηση, ο πολιτικός αναχωρητισμός, η αγανάκτηση χωρίς σχέδιο και στόχο, είναι σύμμαχοι των εισβολέων και των υποτακτικών τους. Αυτών που φοβούνται τη σύγκρουση και βολεύονται με την υποταγή. Είναι χρέος μας να επιστρέψουμε στις επάλξεις των αγώνων για την ανόρθωση της πατρίδας. Να κάνουμε πράξη την ανατροπή του Μνημονίου με επιστροφή στη δραχμή, με αυτοδύναμη ανάπτυξη και νοικοκύρεμα του κράτους, με εθνική αξιοπρέπεια και κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, με ελπίδα και ορατή προοπτική για την ανάσταση της χώρας.
Η ΔΡΑΧΜΗ 5 συνεργάζεται με φιλικές ιστοσελίδες και blogs και σύντομα θα αναρτήσει τη δική της ισχυρή ιστοσελίδα ( www.drachmi5.gr). Οι ενδιαφερόμενοι για την αναλυτική παρουσίαση των θέσεων, του καταστατικού, όπως και για τη συμμετοχή τους στην Κίνηση, μπορούν άμεσα να επισκεφτούν το blog www.odosdrachmis.blogspot.com ( Οδός Δραχμής), να στείλουν e-mail, στο drachmi5@gmail.com ή να τηλεφωνούν στο 210-5228000 ( προσωρινό τηλέφωνο).
Η Ιδρυτική Προσωρινή Διοίκηση της Κίνησης αποτελείται από τους :
Αρτόπουλος Ελισσαίος, οικονομολόγος
Βαμβακούσης Αρτέμης, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος
Ζαγοραίου Όλγα, οικονομολόγος
Ιατρίδης Νίκος, σκηνοθέτης
Κατσανέβας Θεόδωρος, καθηγητής Πανεπιστημίου
Καραμολέγκος Ιωάννης, σύμβουλος επιχειρήσεων
Λάος Νικόλαος, πολιτικός αναλυτής
Λύκος Γαβριήλ, βιολόγος, διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων
Μανουσάκης Νικόλαος, επιχειρηματίας
Μπαριτάκης Νικήτας, επιχειρηματίας
Μπρεάνος Βασίλειος, οικονομοτεχνικός-σύμβουλος επιχειρήσεων
Μουστάκη Ευαγγελία, γιατρός
Μυτιληναίος Στέφανος, δημοσιογράφος-συγγραφέας
Οικονομάκος Ιωάννης, αντιστράτηγος ε.α.
Παγώνης Νικόλαος, πλοίαρχος
Παναγιώτου Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας
Παπαδάκης Μιχάλης, καθηγητής Πανεπιστημίου
Παράσχου Βασίλειος, γιατρός
Στεργιανός Διονύσης, συνταξιούχος δικαστικός
Στολτίδης Θεόδωρος, οδοντίατρος
Στιβαχτής Γιώργος, οικονομολόγος
Τσιγκρής Αντρέας, πληροφορικός
Φούφας Ιωάννης, εκδότης
Χιώτης Γεώργιος, γεωπόνος
Πηγή: tsantiri.gr