Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Και πάλι πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη του ΟΤΕ


Πολλοί μιλάνε και κομπάζουν για το πόσο επιτυχημένοι είναι, αλλά τελικά εκείνοι που μιλάνε λίγο και δουλεύουν είναι αυτοί που φέρνουν
αποτελέσματα.
Τα νέα από τον ΟΤΕ πάλι θετικά με τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2013. Τελικά η Ελλάδα της κρίσης έχει κάτι άλλο να επιδείξει ή μόνο ο ΟΤΕ είναι πρέσβης της προσπάθειας πολλών από
εμάς να ξεκολλήσουν τον τόπο από τη μιζέρια και την απαισιοδοξία;

Ξεπέρασαν και πάλι τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α' τρίμηνο

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη μεγαλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, χάρη και σε μειωμένη φορολογία. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 167,5 εκατ. ευρώ έναντι 308,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 106,7 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις, ωστόσο, μειώθηκαν 11%, με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο, λόγω των χαμηλότερων χρεώσεων για κλήσεις κινητής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 167,5 εκατ. ευρώ έναντι 308,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 106,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη περιλαμβάνουν 50 εκατ. ευρώ από την επαναμέτρηση της αναβαλλόμενης φορολογικής θέσης του ΟΤΕ λόγω της αύξησης του ονομαστικού φορολογικού συντελεστή στην Ελλάδα από 20% σε 26%.

Σύμφωνα με την εταιρία, εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 5%.

Οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν στα 1,045 δις ευρώ. Αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα διαμορφωθούν στα 1,050 δις ευρώ.

Η εταιρία είπε ότι δεν αναμένει σημαντική βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος τα επόμενα τρίμηνα, καθώς διατηρείται ο έντονος ανταγωνισμός και η ύφεση στις δύο μεγαλύτερες αγορές της, την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Τα αποτελέσματα αυτά, έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς θετικών κινήσεων της διοίκησης Τσαμάζ, εξελίσσοντας τον ΟΤΕ στο σύγχρονο success story απέναντι στην Ελλάδα της κρίσης.