Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Όχι στις απογραφές – προγραφές των δημοτικών υπαλλήλων

       Η πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης καταγγέλλει την διαδικασία απογραφής των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι Δήμοι με μόνο στόχο την απόλυση προσωπικού των Δήμων μέσα από καταργήσεις και συγχωνεύσεις των νομικών
προσώπων. Η  κυβέρνηση με το κατεπείγον έγγραφό της ουσιαστικά προχωρά σε προγραφές και απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με τις εντολές της Τρόικα και τις υποχρεώσεις του τελευταίου μνημονίου.
      Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν συνέχεια της ασφυξίας που προκαλεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης .
     Μετά τις περικοπές των πόρων, την άρνηση πρόσληψης εργαζομένων με σταθερές σχέσεις εργασίας στο Δήμο, την άρνηση προσλήψεων έστω  με  οκτάμηνα (αλλά προσλήψεις διμηνιτών προς δόξα του ρουσφετιού, και της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων),  μετά την επιβολή του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης που οδηγεί απ ευθείας στην οικονομική επιτροπεία και την επιβολή νέων τελών και φόρων από τους Δήμους στους δημότες , μετά τις πρόσφατες εφεδρείες του προσωπικού των ΟΤΑ, έρχεται τώρα η απογραφή, οι απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, το κλείσιμο δομών κοινωνικής πρόνοιας, ο περιορισμός του κοινωνικού έργου των δήμων και εν τέλει η μετάθεση τους έργου τους  στις  πλάτες των δημοτών, σε όφελος των ιδιωτών και της κερδοσκοπίας.
     Η  Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγής το Δήμο Κατερίνης απαιτεί από την δημοτική αρχή να μην  παράσχει τα αιτούμενα στοιχεία.
 Προτείνουμε  την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για το θέμα της απογραφής.
Καλούμε  τους εργαζόμενους του Δήμου, την δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους δημότες της Κατερίνης σε κοινό μέτωπο αγώνα για:
να μην κλείσει καμιά δομή στον Δήμο μας,
να μην βρεθεί κανένας δημοτικός υπάλληλος στο δρόμο.

Κατερίνη 26/5/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος,
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης