Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα

Μας το έστειλε ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Κέρκυρα, όπως αυτή υλοποιήθηκε από 15 έως 19 Μαΐου 2013,
καθώς περίπου 110 συνταξιούχοι του Νομού μας συμμετείχαν σ’ αυτή.
Κατά την έναρξη της εκδρομής, οι συμμετέχοντες  δια μέσου της νέας Εγνατίας οδού έφθασαν στην Ηγουμενίτσα όπου επιβιβάστηκαν στο καράβι για την Κέρκυρα. Η πρώτη τους επίσκεψη ήταν στη θαυμάσια τοποθεσία Κανόνι όπου βρίσκεται στο Ποντικονήσι και στη Μονή Βλαχερνών η οποία συνδέεται με τη στεριά με μια προκυμαία. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το γνωστό ανάκτορο Αχίλλειο που το έκτισε η βασίλισσα Ελισσάβετ και έδωσε το όνομα του ήρωα Αχιλλέα καθώς και το ψαροχώρι Μπενίτσες. Κατά το μεσημεριανό τους διάλειμμα σε γνωστό εστιατόριο της παραθαλάσσιας τοποθεσίας Ύψωμα, η διάθεση όλων ανέβηκε με τη ζωντανή μουσική και σχεδόν όλοι χόρεψαν και διασκέδασαν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψαν στην πόλη της Κέρκυρας και επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού που φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, το μουσείο Κινεζικής τέχνης και την πλατεία Σπιανάδα. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι είχαν ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουν τα γραφικά καντούνια της πόλης ενώ δείπνησαν στο ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική, κλαρίνα και ατελείωτο χορό.
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν τη γραφική Παλαιοκαστρίτσα, μια σαγηνευτική περιοχή με γραφικούς κόλπους, γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές και βράχια. Στην κορυφή ενός λόφου βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας που έχει κτιστεί το 1228 και κάποιοι από τους συμμετέχοντες εκδρομείς το επισκέφθηκαν με τα πόδια. Στη συνέχεια είχαν ελεύθερο χρόνο να απολαύσουν την πόλη ενώ το βράδυ με το δείπνο τους απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα και χόρεψαν και οι ίδιοι, απογειώνοντας το κέφι και τη διασκέδαση όλων.
Κατά την επιστροφή τους την τέταρτη ημέρα έκαναν στάση στο Μέτσοβο και επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο της περιοχής με εκθέματα της περιόδου 1650-1850.
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες. Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής καθώς σε όλη τη διάρκειά της δεν παρουσιάστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τους συμμετέχοντες συνταξιούχους.