Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δημοτικό συμβούλιο 22-5-2013 σχετικά με τους ποδηλατοδρόμους στην Κατερίνη

   Νομίζουμε  πως η καλύτερη απάντηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά ή χώρα μας, ήταν η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, σχετικά με
τους ποδηλατοδρόμους. Δηλαδή η ολιστική αντιμετώπιση του θέματος των ποδηλατοδρόμων, με την ολοκλήρωση της μελέτης σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 Ο εκάστοτε δήμαρχος  Κατερίνης  είχε πάντα(και θα ΕΧΕΙ) στην διάθεση του την υποστήριξη εθελοντών, ομάδων  και εκατοντάδων προτάσεων  χρόνια,  για την δημιουργία ποδηλατικών δράσεων ,ποδηλατικών πάρκων και  διαδρομών,  με αποκορύφωμα την κατασκευή  ποδηλατοδρόμων. Δυστυχώς η αδυναμία συνεργασίας  μεταξύ  δημάρχων (& παρατάξεων) δημιούργησε μία  χρόνια σύγχυση, με ημιτελείς ποδηλατοδρόμους από απερχόμενους  δημάρχους  και επανασχεδιασμό από νέους (και όχι ουσιαστική συνέχεια) των ποδηλατοδρόμων. Τραγική κατάληξη της ασυνεννοησίας -αλλά δυστυχώς μέρος της εύθηνης φέρουν και οι ποδηλάτες, ομάδες, σύλλογοι που δεν παίρνουν τα αυτονόητα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας τους- ήταν το 2010 με τον θάνατο τριών ποδηλατιστών!   
Πιστεύουμε πως όλοι οι σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν είχαν δίκιο και το  θέμα ποδήλατο είναι πολύ μεγάλο και  πρέπει να απασχολεί  κάθε πολιτιστικό σύλλογο, φορέα και  κάθε πολίτη άμεσα ή έμμεσα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - face book
ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ