Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προς τους Δ/ντες Β/θμιας Εκπ/σης κάλεσε τα ΠΥΣΔΕ να συντάξουν πίνακες πλεονασμάτων και κενών των σχολείων της περιοχής τους.




Τα ΠΥΣΔΕ καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, διόγκωση των τμημάτων.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο με την εγκύκλιό του έχει καταργήσει κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΠΥΣΔΕ, βάζοντας περιορισμούς στη λειτουργία τους με την πρωτοφανή επιλογή του να συντάξει το ίδιο τους πίνακες πλεονασμάτων και κενών, αλλά και απαιτώντας αιτιολογήσεις για κάθε διαφορετική πρόταση των ΠΥΣΔΕ από τον Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά και από τον Περιφερειακό Δ/ντή.
Τα μέτρα αυτά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ισοδυναμούν με καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων: χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, περισσότεροι από 360 είναι οι «πλεονάζοντες» στην ΠΙΕΡΙΑ , από όλες τις ειδικότητες και όλοι τους στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων που θα γίνονται από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Με μαζική συμμετοχή να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Να αγωνιστούμε και να επιβάλουμε τώρα τις διεκδικήσεις του κλάδου .
Καταγγέλλουμε αυτούς τους σχεδιασμούς και υπερασπίζουμε το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων με βάση τις θέσεις του κλάδου μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη ΓΣ της Τρίτης όπου θα αποφασίσουμε άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ,ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ:
 Καθορισμός κενών και πλεονασμάτων με υπολογισμό των τμημάτων με25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 20 μαθητές στις κατευθύνσεις, και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
 Υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων με βάση το διδακτικό ωράριο που ισχύει τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις χιλιάδες συνάδελφοι/ισες.
 Να εφαρμοστεί η μέχρι πρότινος διαδικασία υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων κατά σχολείο, ομάδα σχολείων και περιοχή μετάθεσης.
 Να αρνηθεί το ΠΥΣΔΕ την επικύρωση του προαποφασισμένου καταλόγου που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην υποχρεωτική μετακίνηση και την απόλυση.
Κανείς συνάδελφος μόνος του στην απόλυση και την υποχρεωτική μετάθεση!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
2. Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τους υποχρεωτικές μεταθέσεις
3. Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς
4. Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση.Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας
5. Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ).Κατάργηση του ν.4152/13.
6. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011
7. Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη
8. Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα
9. Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 30-5-13
ΑΑΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ