Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Επιστολή στο Δήμο Κατερίνης για την επέκταση των πάγκων πώλησης πασχαλινών ειδών από τον εμπορικό σύλλογο Κατερίνης

Μας το έστειλε ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών μας για τους πάγκους πώλησης πασχαλινών ειδών οι οποίοι έχουν στηθεί
κυρίως κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση των πάγκων από φιλανθρωπικά σωματεία του Νομού μας τα οποία δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους στην επιβίωση και τη συντήρηση των δομών τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Φέτος όμως το φαινόμενο αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς έχουν τοποθετηθεί πάγκοι από σωματεία ποδοσφαιρικά, από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων και γενικά από κάθε είδους δραστηριότητες που είναι γενικώς άσχετες με φιλανθρωπικές δράσεις. Εκτός όλων, με την τοποθέτηση των πάγκων αυτών εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πεζών και την πρόσβαση των καταναλωτών στα προκείμενα καταστήματα.
Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους μας δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να λειτουργούμε εις βάρος κοινωνικών ομάδων τις οποίες θα πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε την επόμενη φορά που θα διαθέσετε κοινόχρηστο χώρο για τους σκοπούς αυτούς να αξιολογήσετε τις δράσεις του κάθε αιτούντος σωματείου αλλά και τις αντιδράσεις που πιθανώς θα προκληθούν από την απόφασή σας αυτή.
Αναμένοντας να δώσετε επιτέλους μία οριστική λύση στο θέμα αυτό.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας


Ρέχας Κωνσταντίνος                                                         Παπαγεωργίου Δημήτριος